SHARE

Установявам, че всичкото „говорител“ на ГЕРБ е получил опорните точки срещу протестите в закрила на Пирин, срещу незаконосъобразния акт на Министерски съвет, с който се одобриха измененията в плана за управление на Националния парк „Пирин“ и практически се заложиха нови сечи и строителство на ски писти и инфраструктура в почти половината парк. Опорката очевидно е да се твърди, че протестите се организират от „партии, които на изборите взимат по 1%“ и че на тях ходят „зелени, които всъщност са червени“ и са „100-200-300-400-500-600 човека“ (в зависимост от деня на протеста), а министърът на ОСВ е „десен, та десен и консерватор, та консерватор“.

Тези и подобни опорни точки слушах повече от година по времето на срамното правителство на О.

Само че:

– Днешният протест беше най-многолюден от 4 години насам. Повечето бяха млади хора, необременени от участие в политически формации.

– Проведен бе в 10 града в БГ едновременно.

– Хубаво е този, иначе толкова „десен“, министър на ОСВ, а всъщност влязъл в МС от квотата на „Атака“ (!), да си даде сметка, че проблемът няма да отмине толкова лесно.

След като се върне Башбаканът от Истанбул, където има да се попрегръща с Ердоган, може да превърне именно този „десен“ министър в жертвен агнец. Никак не бих се учудил.

– А и министърът заедно със софийската кметица да вземат да се подготвят за протестите за чистотата на въздуха, който дишаме, че тогава може и да му се иска да си беше подал оставката заради Пирин.

Публикувахте от Ivan Chervenkov в 4 януари 2018 г.

 

Снимка: Bebo Halvadjian  

SHARE
Румен Петров, адвокат. Магистър по право от Университета в Кеймбридж, Великобритания. Консул на България в посолството в Лондон 2000-2003 г.