SHARE

Сигнал от медиите, близки до Пеевски, срещу Лозан Панов е фалшив, съобщава „Клуб Z“  решението на Инспектората на ВСС, който водеше проверката срещу Панов, инициирана от „Канал 3“.

„Председателят на ВКС Лозан Панов не се е срещал с адвокат Иван Тодоров – съдружник в адвокатско дружество „Георгиев, Тодоров и ко“. Камо ли пък „на срещата г-н Л. Панов (да) се е поддал на натиск, заплахи, стимули, преки или косвени влияния от страна на адвокат Иван Тодоров във връзка със заеманата от него длъжност – председател на ВКС“. пише в писмото.

Променят правилата на Шенген, за да продължи граничният контрол за по-дълъг период. Европейската комисия потвърди днес, че ще предложи промени в правилата на европейската зона за свободно пътуване, известна като Шенген, за да продължи извънредният вътрешен граничен контрол вътре в нея отвъд позволения досега срок от две години. Подробности четете тук.

Станислав Трифонов обяви нещо като политически проект. Което е единственото, което трябва да знаете, а и навярно сте го предполагали вече. Честито.

Съюзът на съдиите в България призова Инспекторатът към Висшия съдебен съвет първо да иска съгласието на проверявани от него магистрати в случаите, когато се нуждае от разкриване на банковата тайна на сметките им, преди да завежда дела. Подробности в Mediapool. 

Европейският парламент прие доклад за корупцията и човешките права в трети страни, в който по инициатива на групата на „Зелените“  беше внесена извънредна точка, осъждаща подкупите към официални лица. Текстът се позовава конкретно на разкритията за „Азербайджанската пералня“. Българските евродепутати гласуваха против текста. В разследването за „Азербайджанската пералня“ е замесено и името на съпруга на Ирина Бокова – подробности за разследването може да откриете тук. 

Софийският градски съд осъди на 18 години затвор акушерката Емилия Ковачева за опит за умишлено убийство на 4-дневната Никол. Съдът присъди и 400 хиляди обезщетение за детето, което бе пребито почти до смърт от акушерката.

От днес Ковачева е под домашен арест, като решението на съда може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд.

Британските власти предприеха мащабно контратерористично разследване, след като самоделна бомба, поставена в кофа, избухна в лондонското метро тази сутрин. Това е пета терористична атака във Великобритания от началото на годината. Жертви няма, но 22-ма човека са ранени от взрива на станция „Парсънс Грийн“ в британската столица.

 

 

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.