SHARE

От Николай Слатински

Писах тук за некомпетентността в България. Когато съм по-краен и повече уморен от сблъсъка с реалността, дори говоря за некадърност, за новия СПИН, който пронизва и прониква в държавното тяло на България – Синдромът на придобитата инстутуционална некадърност.

Последната дума за благоприличие заменям понякога с некомпетентност.

Достатъчно опит и знания съм натрупал (или поне ако не достатъчно – необходимо). Имам приятели и познати в редица структури на администрацията. Повярвайте ми, особено през последните години случващото се в администрациите е истински погром.

Аз не пиша, за да печеля популярност, за да гоня политически амбиции. Нямам такива планове и цели.

Аз пиша, защото знам. Знам немалко.

Когато знаенето и моженето, професионализмът и експертизата престават да са критерии за започване на работа и за кариерно развитие, тогава имаме това, което имаме. Незнание, неможене, непрофесионализъм, неекспертност. Фаталните, а някой ден ще станат и убийствени 4 Не.
Повярвайте ми поне на 4% – България е минно поле, мините на некомпетентността ще избухват все по-често. И ще започнат да ни осакатяват и не дай Боже – да ни убиват.
Шепите кадърни хора в администрациите са единодушни – никога нашата администрация не е била толкова зле откъм умения и способности!

Ни-ко-га!

Ето защо се случва и онова със сълзотворния газ и полицаите, и това в Силистра с раняването от граната на три дечица.
Осъзнайте се – съдбата ни дава множество знаци, че така не бива, не може и не трябва да продължава!

Тълпите слаби и неподготвени университетски преподаватели (ще започна от тях, нали и аз съм университетски преподавател), полицаи, разузнавачи, военни, магистрати, лекари, учители, архитекти, строители, артисти, инженери, технолози – мога да продължавам, ще спра до политиците (те най-много, защото тяхната некомпетентност има най-тежки последици) – заливат България. Имитационно отношение към професионализма, симулационно заиграване с експертността, връзкарство и шуробаджаначество, уреждачество и любовчийство, корупция и нехайство, шмекерство и тарикатство – това е Девета вълна, не пресилвам – Девета вълна ни залива! В същото време златните български млади хора се еваукират от страната.

Не гледайте на гранатата, ранила три дечица, като на нелепа случайност. Да, случайности ще има, няма как да не е така в живота. Но у нас подобни случайности са само преходни фази на закономерността, която ни връхлита. И тази закономерност е жадна и гладна за нещастия. В живота на държавата всичко се плаща, а най-скъпо излизат безхаберието, безпросветността, бездарието и безсилието. Това също са фатални 4 Без, които някой ден, ако не се опомним, ще станат и убийствени.

Препубликувано от Фейсбук

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.