SHARE

На първото заседание на служебното правителство присъстваше лице, което нямаше никакъв повод да е там. Николай Копринков, съветник на Румен Радев по вътрешна политика и гражданско общество, известен още като „бившия кмет на с. Труд“ (2011-2015 г.), завършил бакалавърска степен по физическо възпитание. 

“Никъде няма документална следа, че Румен Радев е командировал съветника си или го е назначил на работа в Министерския съвет. От публикуваните на сайта на правителството решения от това заседание не става ясно какъв е бил приносът на Копринков към неговата работа или какво е налагало присъствието му. Можем да предположим, че най-вероятно е изпратен от „шефа си“ (Румен Радев), за да наблюдава отблизо работата на служебния премиер и министрите”, писа „Терминал 3“ в статията “Офицер за свръзка” на 7 февруари.

И тогава подчертахме, че ще се разбере дали служебният премиер Герджиков приема подобна форма на следене и контрол от това дали Копринков ще присъства на следващото заседание на Министерския съвет.

Е, той продължава да е там.

Николай Копринков е правостоящ с червена вратовръзка. Снимка: Веселин Боришев/Клуб Z

Както се вижда от снимките на заседанието на служебното правителство на 15 февруари, Копринков все още е там. Отново остава въпросът кой и как може да присъства на заседания на Министерския съвет и има ли Копринков друга причина да е на заседанията на служебното правителство, освен да бъде “офицер за свръзка”?

Може би на заседанието днес на 22 февруари той няма да е там? Защото освен приближен на президента Копринков има и други “свръзки”. Снимката от фейсбук профила му е красноречива – на нея той срамежливо, но здраво е стиснал руско знаменце в ръка и позира заедно с Георги Гергов (олигарх и член на Изпълнителното бюро на БСП) и тогавашния руски посланик у нас Юрий Исаков.

Георги Гергов, тогавашният посланик Юрий Исаков и Николай Копринков. Снимката е от личния профил на Копринков във facebook.

Заглавна снимка: Веселин Боришев/Клуб Z

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.