SHARE

Валери Симеонов направил дарение на Министерството на отбраната на стойност 14 хил. лв., което да покрие полета с хеликоптер за прословутия оглед на т. нар. от него “Велика българска ограда” на границата. Това съобщава самият той в Twitter, като публикува платежното си.

Интересното е, че реакцията в Twitter е в отговор на въпрос от медиите именно за това колко струва това мероприятие и му е отправен на 15 юни или преди цели 5 дни, когато е бил и въпросният полет. Тогава той реагира типично, казвайки: „Не ми правете сметка, аз съм служебно лице.“

Въпросите, които повдига това “дарение”, са много.

Важното е, че от днес официално знаем, че вицепремиерът може да си поръча патрЕотичен ПР на приятеля си и коалиционен партньор Красимир Каракачанов, или известен още агент Иван, който се явява министър на отбраната, за 14 000 лв. и да си го плати като физическо лице в качеството си на служебно такова.

От платежното става ясно, въпреки опита за закриване на името на вносителя, че плащането е направено от Катя Господинова Порязова. От стравка в Търговския регистър става ясно, че тя е прокурист на СКАТ ТВ ООД, където Валери Симеонов е съдружник и на СКАТ ТРАНС ЕООД, където вицепремиерът е едноличен собственик на капитала.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.