SHARE

Новите „протестъри“ – икономически роби на корпулентни интереси, които трупат състояние и чрез контрабанда на цигари според друга държава, не според българските служби и институции, бяха доведени да маршируват по софийските улици, за да заявят, че не са контрабандисти. Ама защо пред българските институции, след като те се борят с контрабандата по нов начин, като я протектират?

Протектират я по много начини. Участието на лидера на „Да, България“ в „обществената“ телевизия бе очаквано отменено. Неудобно е някак да му се дава трибуна, защото партията иска разследване на всичко случващото се с „Булгартабак“ – от това защо, как и от кого е приватизирана, през това как участва в контрабандни канали според Турция до това защо българските институции протектират всичко това, не правейки нищо.

Дясната ръка на главния прокурор – Борислав Сарафов, скандално известен по много причини, получи мандат за несменяемост в следващите 5 години, като бе единодушно избран за шеф на следствието. Националното следствие, което през последните години е с натовареност едно разследване на година на двама следователи. Но постът е емблематичен поради взаимозависимостите в прогнилата съдебна система.

Бившият и емблематичен шеф на следствието от времената, когато то беше значителен фактор – Бойко Рашков, който в момента е шеф на Бюрото за контрол над специалните разузнавателни средства, каза недвусмислено, и то от трибуната на Народното събрание, че СРС-тата се използват поголовно и напълно незаконно и няма никакъв начин това да бъде контролирано, защото всяка една от институциите, които той сезира, всъщност протектира това. Как го протектира, правейки нищо или дори – директно съучаствайки.

България 2017. Просто още един ден по пътя към голготата на българската демокрация. 4 седмици преди лелеяното европредседателство. На кого му пука?

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.