SHARE

Темата около Делян Добрев има двойно дъно и много по-важни последствия, защото зад Добрев е Цветанов. В този смисъл „битката“ е на върха в ГЕРБ.

Самият факт, че КРИБ и Валентин Златев в публични декларации го подкрепят – а те трудно биха направили нещо против Борисов, – означава, че има по-широк спектър от засегнати интереси.

За хората от „Лукойл“ нещата са прости – мъжът на Нинова е сигурна гаранция, че БСП е „вързана в кърпа“, т.е. публичната реакция не носи никакъв риск за руската компания и нейните представители. Могат да си позволят за правят декларации за политически лица, което означава, че правят политически декларации!?!

Едрият или олигархичен бизнес излиза на повърхността, което означава, че предстоят трусове.

Сигнал е към Борисов, но най-вече към обществото – че олигарсите търсят по-очевидно признание за своята значимост и съобразяване с тях.

Повече по темата четете тук. 

Текстът е препубликуван от фейсбук профила на автора с негово разрешение. Заглавието е на редакцията на „Терминал 3“. 

SHARE
Член на УС на Центъра за балкански и черномоски изседвания, Управляващ партньор на „Иновейтив Енерджи Солюшънс", блогър, Почетен председател на Българския икономически форум, Координатор, Софийско Бизнес Училище. Бивш посланик на Република България в Русия.