SHARE

Днес сред демонстрантите в подкрепа на „Булгартабак“ забелязахме две водещи лица, които изключително много наподобяват членовете на мотористката група „Нощни вълци“ на Владимир Путин.

Двамата активисти, които присъстват на снимките, изключително много наподобяват на Светлослав Николов и Денчо Златанов – които имат редица снимки като част от екипа на „Нощните вълци“.

Каква е връзката им с „Булгартабак“ и с организаторите на демонстрацията? И собственика на „Булгартабак“ – остава тайна.

Близката до Владимир Путин група мотористи, която прави турнета в държавите от Източния блок, за да разпространява неговата пропаганда.

„Нощните вълци” са създадени през 1989 г. в Москва. През юли 2009 г. „Нощните вълци” организират мотоциклетно шоу, в което се включва Владимир Путин, който по онова време е премиер на Русия. През 2013 г. Путин, но вече в ролята си на руски президент, награждава един от основателите на клуба, познат с прякора Хирурга, с орден „За почит” за „активна работа по патриотичното възпитание на младежта, участие в спасителни акции и отбелязване на паметта на загиналите за Русия”.

В България през 2016 г. „Нощните вълци” предизвикаха сблъсъци пред „Св. Александър Невски” и сбиване в Бургас. „Рокерите на Путин“, както също са известни, предизвикаха остри реакции и тази година. През 2017 г. Полша обаче не допусна „Нощните вълци“ изобщо да проведат своето пропагандно турне.

Допълнение: 

Въпросният Денчо Златанов изглежда има общо и с мафиотските среди от началото на прехода и по-специално със застреляния през 2004 г. Дмитрий Минев-Руснака от СИК.

Двамата са съдружници в „Лем 69“ АД, създадено през 1995 г. заедно с Николай Маринов – Малкия Маргин и Мирослав Александров.

Златанов може да бъде забелязан и на снимки с евродепутата от НДСВ Антония Първанова, когато тя взима участие в рокерски шествия.


В портрет на Денчо Златанов от 2016 г. във в. „Стандарт“ той заявява, че е предложил преди години на тогавашния кмет на София Бойко Борисов да направят шествие подобно на това на „Рокерите на Путин“ и сегашният премиер с радост е приел идеята.

„След като се прибира, предлага този начин на организация на тогавашният кмет на столицата Бойко Борисов, който с радост приема идеята и подписва разрешението. В същата година се е провел подобен парад и у нас, символизиращ откриването на мотосезона. Оттогава това става традиция. „И както руските рокери имат снимки с президента и ги наричат „Рокерите на Путин“, по същата логика и ние може да се назовем „Рокерите на Борисов“, тъй като също имаме снимки с него“, казва Денчо пред изданието.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.