НО ние сме

НО ние сме

ТерминалНО е свободна и независима медия.

България е богата на хора с ярка и силна позиция, които са високо квалифицирани, лидери в своите области, чийто глас за реформи потъва или бива заглушен.

Днес повече от всякога сме свидетели на това как чрез активизъм всеки гражданин има възможност да прави реална политика. 

Ще работим за това да превърнем територията в държава.

Медиите и медийната среда са най-увредени от псевдопрехода. Те са не просто обслужващи олигархичните амбиции на собствениците си (в голямата си част), но и са превърнати в инструмент за различен вид рекет – икономически, политически, социален и обществен, заради откровенно клеветническата и опетняваща роля, която често изпълняват.

Изключенията са малко и добре, че ги има. Социалните мрежи от една страна дават гласност на онези, чийто глас е заглушен, но от друга страна са мошно оръжие на пропагандата чрез безконтролното разпространение на фалшиви новини. 

ТерминалНО ще продължи да ви информира за всичко онова, което има значение, като ви дава прочит на онова, което се крие зад новините и има смисъл. Ще ви казваме продължението на изречението, след което винаги има едно НО:

Днес бързината на новините е извън и отвъд традиционните медии, НО тяхната истинност е въпрос на корпоративна и политическа манипулация.

Днес важен преди всичко е точният прочит на новините, НО и какво реално се случва и какво реално стои зад дадено събитие? НО и кое събитие е истинско? НО и кое е умела или недотам манипулация?

Днес в България имаме стотици и хиляди примери, в които истинските новини не намират своето място в традиционните медии, НО онези, които наистина имат значение биват или тотално пренебрегвани или още по-лошо – тотално изопачени с една цел – масова заблуда.

ТерминалНО се връща към изконната мисия на истинските медии – да дава адекватен прочит на онези събития, които действително променят живота ни и да бъде трибуна на онези хора, които наистина имат какво да кажат и които се борят за една по-добра България.

Кауза

България без радикални реформи е терминално загубена.

ТерминалНО стои зад:

 • реформа в правоохранителната и правораздавателната системи и равенство пред закона;
 • реформа в образованието – достъп до качествено образование за всички, връщане на достойнството на българския учител и модерно образование;
 • прозрачност в управлението – електронно правителство и отворени данни;
 • реформа в избирателната система – гарантиране на честни и свободни избори и въвеждане на електронно гласуване;
 • свободни и независими регулатори;
 • правила, прозрачност на процедурите и реална конкуретност при провеждането на обществените поръчки;
 • прозрачност и отчетност при усвояването на европейски фондове;
 • пазарна икономика;
 • социална солидарност;
 • прозрачност на собствеността на медиите;
 • припознаване и придържане към базисните ценности на цивилизования свят и Европейския съюз.

ТерминалНО ще бъде трибуна на всички, които работят за тази кауза без значение от тяхната политическа принадлежност. Ние вярваме, че пътят към осъществяването на тези цели е активизъм и свобода на словото.

Основен екип

Ивет Добромирова – експерт по публични комуникации с дълга кариера като журналист в БНТ, основател на ПР агенция, медиен координатор и говорител на служебното правителство и премиера Марин Райков.

Йордан Цалов – главен редактор на Терминал 3 през 2017 и 2018 г.

Чавдар Николов – карикатурист

Иван Червенков – графичен дизайнер

Давид Джамбазов

Никола Пенев