SHARE

Миналия месец руският опозиционен лидер бе залят със зелена течност, която възпали дясното му око и се оказа, че му е нужна операция, за да си възстанови зрението. 

Навярно заливането е намек от режима на Путин да внимава, особено след като в последната година Навални успя да организира няколко многохилядни протеста и да вдъхне нов живот на руската опозиция. След като бе залят с течността, той си сложи пиратска превръзка на окото, а днес успокои почитателите си в социалните мрежи, че операцията му е преминала успешно:

Веднага отговарям на очевидния въпрос: не, лечението ми не бе да ме бият в дясното око. Докторът в Барселона (град, който се оказа един от центровете на европейската офталмология*) каза, че трябва да ми оперира окото и вчера извърши манипулацията. И сега вече ми махнаха страховитата превръзка, но зрението ми все още не се оправило. Но поне вече мога да излизам и без пиратски аксесоари. Казаха ми, че зрението ми ще се възстанови за няколко месеца. С дясното око виждам само първия ред (където са буквите Ш и Б). На молбата ми да ми направят x-rey или infrared зрение в болницата категорично отказаха. Поредно проявление на русофобия.

*офталмология – клон от медицината, който се занимава с диагностиката и лечението на болестите на окото; от гр. ὀφθαλμός — око, и λόγος — слово, знание или „наука за очите“.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.