SHARE

Когато нашите лидери – да са ни живи и здрави, дълго да ни водят към Светлото Бъдеще – ни помолят да си мълчим и да не се излагаме пред чужденците, ние услужливо кимаме с глава: “Да, да, другарю първи секретар… така де, господин Премиер, Президент и сие, разбира се, че ще си живеем тихо в свинщината, прощавайте, ако сме ви притеснили с нещо”.

Ако ви липсват идеи за какво да помълчите днес – не се чудете, а тук се спрете!

Героят на настоящия абсурд, инженер Иван Братоев, още миналата година оправда изсичането на кестените на бул. “Патриарх Евтимий”, като успокои гражданите, че всъщност са искали да изсекат двойно повече дървета, но са се смилили над нас.

Е, 11 кестена първоначално бяха спасени от сеч, но точно пред този не виждам светло бъдеще…Защо ли не го резнаха още тогава?

Публикувахте от Vassil Varbanov в 15 декември 2016 г.

 

От името на всички кестени и целокупний български народ: Мерси, Другарю Братоев!

След това Братоев потвърди, че през април тази година ще бъдат възстановени дърветата – и не просто дървета, а шестнадесетгодишни кестени.

Дръжте се, за да не паднете от стола – през април тази година нищо не се случи. Разбира се, виновно отново беше удобството на гражданите – „Дърветата се засаждат или през късната есен, или през ранната пролет”, заяви пред bTV инж. Ангел Джоргов от „Метрополитен”. Така от фирмага преценили, че през лятото ще бъде по-удобно за гражданите „да не прескачат и да не стъпват в тези дупки, които ще бъдат прашни и кални, докато няма дървета в тях”.

Благодарим Ви, Другарю Джоргов!

И така, стигаме до развръзката на сюжета: Преди седмица на мястото на сечта се появиха тези – тънки, стройни, като че извадени от Славейково стихотворение – вейчици.

 

БРАТОЕВ е ЛЪЖЕЦ!!! На 1 февруари 2016 в пряко включване по bTV от 'Попа', така нареченият "шеф на метрото" СТОЯН БРАТОЕ…

Публикувахте от Vassil Varbanov в 15 ноември 2017 г.

 

Забодените в шепа пръст, без праг и решетка (може би гражданите се спъват само през лятото?) новогодишни сурвачки с нищо не напомнят шестнадесетгодишни кестени. Дали те изобщо ще оцелеят е друг въпрос, с който общината се грижи, както обикновено, столичани винаги да бъдат на ръба и да очакват неочакваното.

Разбира се, не изключвам възможността както общинарите, така и строителите на новото метро да са получили трайни мозъчни увреждания от токсичния въздух в София, докато са изпълнявали новата петилетка. Това би било единственото смислено обяснение за абсурдите, които се случват в столицата и единствена причина да не бъдат поискани оставки. Моментално.

 

И къде са дупките за обещаните нови дървета на мястото на изсечените кестени? Или тепърва ще разбием прецизно подредения тротоар, защото така е по-евтино и по-лесно???

Публикувахте от Vassil Varbanov в 3 май 2017 г.

 

Но това е България, а в България мълчим. Мълчим, тъй като въздухът в София явно не е достатъчно мръсен, улиците не са достатъчно сиви, а мутробарокът е в дефицит.

И беше ясно, че кестените на булевард “Патриарх Евтимий” трябва да бъдат премахнати, а настилката сложена, след това разбита и така нататък.

Премахнати – не преместени, не презасадени и във всеки случай не възстановени. За щастие инж. Братоев увери, че орязването на дърветата в центъра на столицата щяло да бъде компенсирано със засаждане на дървета другаде, където посочи общината.

Нищо чудно да се появят на следващата фотография от Дом номер 1 в резиденция „Банкя“. Тръпна в очакване.

По времето на Светлия Социализъм също са правени опити старите дървета да бъдат отсеченино тогава се намират граждани, които да ги спасят.

Днес граждани няма. Само тишина. Управляващите винаги се тревожат, че ще се изложат пред чужденците – но не и пред собствения си електорат. Защото електоратът винаги мълчи. На него грозотата и прозрачните лъжи му харесват.

***

„На 26 ноември от 13 ч. „Спаси София“ организира “#ДанчеСлез – Протест за цялостно творчество”

Нека заедно извървим пътя до общината на ул. „Московска“ 33 и да покажем силното ни несъгласие с начина, по който се управлява нашия град. Некачествените ремонти, замърсяването на въздуха, провалите в областта на градския и велотранспорта, презастрояването и заличаването на архитектурното наследство – теми, които вълнуват и засягат всеки един от нас.“

Снимка: Sofia Live

 

 

SHARE
Завършва френска гимназия "Антоан дьо Сент Екзюпери" в Пловдив, след което заминава за САЩ, където живее и работи в продължение на две години. В момента следва хуманитарни науки в Париж, Франция, където е и част от екипа на американската библиотека. (Не обича да пише дълги автобиографии, затова се надява тези три реда да стигнат. )