SHARE

Един от водещите републиканци и основен критик на Путин, сенатор Джон Маккейн, излезе с остра критика срещу намеренията на президента Тръмп да спре помощта на САЩ за сирийските бунтовници, борещи се срещу режима на Асад.

Позицията на сенатор Маккейн е написана, докато той все още е в болница, след като му бе открита тежка форма на рак на мозъка. Публикуваме цялата позиция на бившия кандидат на републиканците за президент на САЩ.

„Ако тези сведения са верни, президентството играе право в ръцете на Владимир Путин. Да направиш каквато и да е отстъпка към Русия при липса на по-обширна стратегия за Сирия е безотговорно и късогледо. Президентството все още не представило своята визия за Сирия отвъд побеждаването на ИДИЛ, какво остава за подробна визия за Близкия изток.

Основен стълб на американската стратегия трябва да бъде премахването на Асад от власт заради бруталния конфликт в Сирия, който поради своята жестокост захрани надигането на ИДИЛ, разшири вредното влияние на Иран и подкопа стабилността в региона.

Също така вече шест месеца откакто имаме ново президентство, все още няма нова стратегия за победа в Афганистан. Вече сме средата на юли, когато президентството обеща да представи нова стратегия на Конгреса и все още чакаме.“

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.