SHARE

Силите за сигурност на Венецуела са обградили офиса на главния прокурор Луиза Ортега в Каракас. Тя заклейми действията на властите в Туитър, където сподели и снимки. Това се случва седмица след подправения вот за Учредително събрание, което вчера влезе в длъжност и моментално отстрани Ортега, която е основна опозиция на президентa Мадуро.

Така изглежда към момента офисът на главния прокурор на Венецуела 

Ортега е остър критик на Никола Мадуро и отвори разследване по сигнал за изборна измама, подадена от фирмата, която осигурява системата за гласуване.

Десетки офицери от националната гвардия се виждат на снимката, подредени зад големи щитове. Ортега бе поддръжник на правителството, докато не се отцепи през март – постъпка, с която изненада много венецуелци. Тя публично заклейми опитите на Върховния съд да разпусне контролираната от опозицията Национална асамблея.

Сметките на Ортега бяха забранени, тя беше наричана предател от партията и след като през юни заклейми опитите на Мадуро да създаде Учредително събрание, бе заплашена със съд от Върховния съд. Тя активно защитаваше и правото на венецуелци да протестират мирно. На Ортега е забранено да напуска страната.
Повече за кризата във Венецуела може да прочетете тук. 
С изборите през изминалата неделя може да запознаете в този материал. 

Следете страницата на „Терминал 3“ във Facebook за повече информация.

Снимка: SBS

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.