SHARE

Корпулентният крие греховете си зад работниците в „Булгартабак“.

Като толкова са за ревизия на приватизацията, защо кабинетът на Борисов и ГЕРБ не се захвана с най-пресния и гротескен пример – собствената си приватизация на „Булгартабак“?

Нинова, каквото и да е направила, ако го е направила, е прашинка в сравнение с „Булгартабак“. Не само че закриха тютюневи фабрики, че не изпълниха приватизациония договор и продадоха марките, но вкараха държавата в международен скандал за контрабанда и финансиране на тероризма. Кое от това не ясно, че е престъпление?

Пеевски се бори за оцеляването си, защото Интерпол може да се задейства във всеки момент и той да стане беглец. Доган и Борисов са на завет. Още по-голяма секира му се готви отвъд океана. Да сте си задавали въпроса защо Пеевски не пътува до САЩ?

Държавата да си върне „Булгартабак“, за да гарантира прекратяване на ограбването му и защити работниците. Като заведе дело за неизпълнение на приватизационния договор, за нанасяне на умишлени вреди на предприятието вследствие на управленски грешки – загубиха в значителна степен арабския пазар и накрая може да се окаже, че връщането на държавата на БТ може да бъде, без да се заплаща.

Напротив Пеевски може да му се наложи да връща пари след осъдителна присъда – имам предвид парите от продадените марки.

По повод информацията за контрапротести, организирани от „Булгартабак“ [бел. ред.]

Пеевски никога не се отличавал с оригиналност, той е генеричен тип, копира от другите, но пошло.

Работниците да си отговорят кой им затваря пазарите в арабския свят, кой намалява производството и защо? Кой затвори фабриките на БТ?

Ако турските служби са разкрили контрабанда и са информирали Интерпол, българските служби са били информирани, как мислят, драгите контрапротестиращи, дори като ги изкарват на протест под строй, дали утре няма да им затворят фабриката заради липса на пазари?

Трябва да благодарят за откритостта на информацията за проблемите, защото само това може да ги спаси. „Булгартабак“ може без Пеевски, въпросът е дали Пеевски може без „Булгартабак“.

Текстът е препубликуван от фейсбук профила на автора с негово разрешение. Заглавието и акцентите са на редакцията на „Терминал 3“. 

SHARE
Член на УС на Центъра за балкански и черномоски изседвания, Управляващ партньор на „Иновейтив Енерджи Солюшънс", блогър, Почетен председател на Българския икономически форум, Координатор, Софийско Бизнес Училище. Бивш посланик на Република България в Русия.