SHARE

Apple Inc. е продал над 1,2 милиарда iPhonе от януари 2007 насам, когато Стив Джобс заявява, че “Днес Apple ще преобрази телефоните”, разказва интерактивният материал на Bloomberg, изготвен заедно с екипа на iFixit. От изданието ни предлагат да разгледаме как се е променил телефонът в последните 10 години – отвътре. Според тях iPhone вероятно е най-успешният продукт изобщо създаван някога, който е родил цели индустрии, като например правенето на мобилни приложения. Можете да се запознаете подробно със съдържанието на телефоните в интерактивната статия на изданието, а тук ви предлагаме снимките на смартфона отвътре и как той се е променил за последното десетилетие.

 

iPhone 3G от 2008 г. срещу iPhone 3GS от 2009 г
Излязъл на пазара през 2007 на цена от 499 щатски долара, новият смартфон е любим на критиците, но е определен като поредния каприз от wireless индустрията.

 

 

През юни 2010 видеоразговорите се превръщат в реалност с новия iPhone 4. Цената скача със 100 долара, разходите за производството са паднали на 183 щатски долара, а радикалният дизайн става повод за разговори, след като се оказва, че позицията на ръката блокира антената на телефона. От компанията се извиняват, като подаряват на всички безплатен калъф за телефон.

През 2012 iPhone 5 предизвиква революция – с нов конектор и малко по-голям екран. Цената е 649 щатски долара.

 

Най-големият и тънък телефон досега е iPhone 6, годината е 2014. Apple се е опитвал да не произвежда т.нар. фаблети, или големи смартфони, които повече се приближават към таблет. Накрая се поддават на изкушението, а потребителите са щастливи.

iPhone 8 – след водуостойчивата седмица, която няма вход за слушалки, тази година смартфонът се продава на цена от 699 долара, стъклен дизайн и нов процесор.
Снимка:Trusted Reviews
SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.