SHARE

Метрото в Санкт Петербург е едно от най-големите в Европа след тези в Лондон, Париж и Москва. На ден през него преминават над 2 милиона пътници.

През 2015 г. на метростанциите са поставени над 300 метални детектора с цел да предотвратят терористичен атентат, което те не съумяват да сторят.

“Стотици милиони рубли (ако не и милиарди) бяха похарчени от градския бюджет за осигуряване на безопасността в метрото. Всичко се сведе до безсмислени “детектори”, които никого не проверяват, още повече в пиковите часове, когато това е практически невъзможно, a всеки по джобове и чанти носи метал – ключове, телефони, монети, компютри и т.н. 

Тези “детектори” само пречат на преминаването, но по никакъв начин не осигуряват безопасност. Както днес се и потвърди по най-страшния начин. Затова са “усвоени” пари, които някой нелошо си е заработил.”

Това са думите на депутата в Законодателния съвет на Санкт Петербург Борис Вишневский от опозиционната партия “Яблоко”. Не може да се каже точно колко струва поддържането на системата, тъй като тя е част от бюджета по сигурност на Петербург.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.