SHARE

„Кой сега до теб заспива“ не е въпрос. Отговор е.

Навремето в домашната библиотека имахме една книга на Фред Кук, която се казваше „Мафия“. На корицата и имаше лице без очи, а на мястото на устата имаше цитат на един от най-големите мафиоти Джо Коломбо – „Мафия? Какво е това мафия? Няма такова нещо.“ Сега не знам къде е тази книга, дори споменът ми за съдържанието ѝ ми е блед, но никога няма да забравя думите на гангстера от корицата. Мафия няма. Точка. Дайте да сменим темата сега.

Сега със същият успех знайни и незнайни наблюдатели на съвременния социум се опитват да обезмислят въпросът КОЙ? Преди изобщо да дадат някакъв смислен отговор, те отричат самото право на някой да задава този въпрос. Задават други въпроси, правят всичко възможно да отклонят отговора на този въпрос, защото какво е това КОЙ? Няма такова нещо.

Има толкова много по-важни въпроси, толкова много по-важни други неща, че докога да задаваме точно този? КОЙ, та КОЙ? Изтърка се, не ви ли омръзна, а и никой не ви отговаря. КОЙ няма. Точка. Дайте да сменим темата.

Ето, няма ги държавните поръчки за Пеевски, самият той се отказа от всякакъв бизнес в България. Нали това искахте. КОЙ го няма? Пеевски го няма. Точка. Дайте да сменим темата.

Задминахме Румъния, приходите от спряна контрабанда били 3 милиарда. А приходите от контрабанда колко са? Но да сменим темата.

Да попитаме за КТБ, може ли?А за „Булгартабак“? И това се било изтъркало, имало доклад, а и парите не били най-важното, най-важното било да сме здрави. И по възможност живи. Пак сменяме темата, че много живи умряха напоследък.

Съдебната реформа е толкова скучна и неразбираема тема, че изобщо не си заслужава да се занимаваме с нея. Както и картела при продавачите на горивата. Както и пълната енергийна зависимост от Русия. Също и КОЙ притежава медиите? И КОЙ разпределя рекламните бюджети. Скучно!

Щях да попитам и за природата, защото от малки ни учеха, че България е най-прекрасна на земята, но се сетих в какво бетонно сметище превърнахме черноморието си, та май е по-добре да не питам в какво искаме сега да превърнем и планините си. Но те хората нямат един втори кабинков лифт, ние за природа сме седнали да мислим. И това е тъпа тема, повдигат я само зелени милионери, защото искат да станат милиардери. Пак тъпа тема и пак я сменяме.

И изобщо, приятели, давайте жить дружно, какво е това КОЙ? Няма такова нещо. Хайде да се хванем за ръце и да запеем песен! Нека не позволяваме на този толкова тъп и нищо незначещ въпрос да ни разделя, защото на Народното ни събрание пише: „Съединението прави силата“. Защото сме силни само, когато сме заедно и не трябва да позволяваме на КОЙ да ни разединява. Ето това вече не е тъпа тема. И стига вече с този КОЙ. Омръзна до болка на всички. И най-вече на самият КОЙ.

 

сн. БУЛФОТО