SHARE

Председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин е помолил шведска фирма да даде пари на пребитата от шведски турист камериерка в Слънчев бряг. Рагин призовал още да се спре с истерията около шведския турист, тъй като туроператорите, които работят с Швеция, се притесняват да не изгубят клиентите си.

Тук веднага възниква въпросът – ще има ли официална тарифа за ритане на камариерки в главите и ще даваме ли на туроператорите количествени отстъпки?
Ще има ли цена за ол инклузив шутове по главите на рецепционистката, пиколото и останалия персонал?

Но за да разберем що за човек е роденият на 8 септември 1945 г. в село Ярлово, Самоковско, Благой Рагин, трябва да се върнем съвсем малко назад във времето и да извадим негови цитати от само едно интервю.

„Роден съм с Тодор Живков на една дата, затова може би имам и дар слово!“

„Хотелиерството и селското стопанство са брат и сестра.“

„Спа услугите и оранжерийното производство ще станат такъв хит, че няма да внасяме, както е сега, 81 на сто домати, а ще изнасяме толкова.“

„Тези, които с голяма радост приеха свободния пазар и демокрацията, доста се опариха.“

„Навремето са казвали, че има чорбаджии изедници и сега ги има, ама аз не съм от тях.“

„С минералната вода, ако държавата осигури един товарен самолет, можем да залеем Близкия изток.“

„Селският туризъм – като дойдат чужденците, се тръшкат от кеф – домашна баница, овче кисело мляко с боровинки, те възклицават като деца – това не може да бъде! Може, може!“

Ето това е нивото на шефа на хотелиерите и ресторантьорите в България. И то обяснява нивото на Балкантуризма ни, който не само че не иска 27 години да си тръгне, а вече ни го сервират с обилна порция бой от шведска маса. Срещу известно заплащане, разбира се.

А сега запазете тишина. Една минута мълчание за българския туризъм и Благой Рагин, който е негова емблема.

SHARE