SHARE

Пред Българската национална телевизия  бе проведен протест с искане на оставката на програмния й директор Емил Кошлуков, след като стана ясно, че екипът на предаването е бил заплашен с уволнение, ако не го направи „лайфстайл“ и спре да кани политически неудобни лица. 

На протеста бе и журналистът на БНТ Камен Алипиев-Кедъра, който коментира пред събралите се журналисти защо той е на протеста. Публикуваме част от думите, които той изрече: 

Аз съм тук, защото това е моята къща.

Защото ми е писнало вече да виждам как хора, които не могат да четат, стават звезди. Същевременно хората, които правят стойности неща, а в България има много такива, като Теодор Ушев, който направи филм със субсидии от Канада, но той е български аниматор.

Всички хора, които правят култура в България, са поставени много често в наклонената позиция да трябва да просят пари от държавата. Те трябва да имат повече гордост, повече самочувствие, за да може този процес да върви напред.

Да търсиш рейтинги от такова предаване е абсолютна безсмислица, защото целта на това предаване е да възпитава. И колкото повече това предаване стои в ефир и колкото повече то дава трибуна на българските творци, толкова повече то ще възпитава своята аудитория.

Медии като нашата имат тази мисия. Това е начин да се покаже на хората, че има култура в България.

И тук не става дума за персонални назначения. Но все пак това назначение е едно послание към обществото и аз лично никога не съм имал нещо против личността на г-н Кошлуков, но знаците, които се дават на и без това доста заспалото българско общество, са доста неприятни за мен.

SHARE
Спортен коментатор, БНТ