SHARE

Скандалът Росенец след опита за „абордаж на българския бряг“ доказа няколко неща, които всъщност са безспорни:

– На територията на Република България съществува анклав извън суверенитета на държавата, който е завзел крайбрежна плажна ивица и акватория на пристан , които по конституция са изключителна държавна собственост.

– Държавата отказва да възстанови свободния достъп до тази територия и дори я охранява в полза на частни лица.

– ЛУКОЙЛ – България е продал терен на фирма, свързана с ДПС и така са си поделили една територия и заедно са я поставили извън контрола на държавата и са спрели достъпа до нея със собствена охрана;

– Всички държавни органи си затварят очите от поне пет години за този факт, а местната власт и МВР на практика съдействат на явното беззаконие.

– Законите и Конституцията явно не важат за почетния председател на ДПС и ЛУКОЙЛ, като те се ползват от специални протекции на всички държавни структури, в лицето на техните висши ръкъводители.

– Ахмед Доган и Делян Пеевски са най – охраняваните хора в държавата, като единият е частен бизнесмен и почетен председател на партия, известна с „обръчите от фирми“, а другият медиен магнат, мощен олигарх и корпулентен политик – депупат, не ходещ в парламента. Никой не знае причините, поради които те са охранявани от НСО и това се случва на цялата територия на страната.

– Охраната на Доган и Пеевски се заплаща от данъкоплатците, но не е известно от какви хора и по какви правила се осъществява и дали това са гардове на щат в НСО или частни гардове, платени от бюджета на НСО.

– Ако това са гардове на НСО, то явно за тях не важат правилата на самата служба, не се намират под неин контрол и се ползват със специален статут, явно лично определен от Ахмед Доган. Същите имат правото да не се легитимират при изпълнение на служебните си задължения, както и до упражняват физическо насилие над публични личности /какво остава за обикновени граждани?!/ дори не при защита на обекта на охрана, а на територия, която е държавна собственост.

– Всички политици и държавници са явно зависими от обектите на охраната и не смеят дори да коментирят явните беззакония, защото знаят, че от тях нищо не зависи!

– На територията на република България има отворена външна граница по море, която явно не е под контрола на българските гранични органи, което поставя въпроса наистина ли сме изпълнили изискванията за влизане в Шенген и дали това също не е проблем за приема?!

Оттук се налага изводът, че фактическата власт в държавата не се намира нито в Народното събрание, нито в Министерски съвет, нито спазването на законноста се контролила от Прокуратурата, а в почетния председател на ДПС – Ахмед Доган и много от решенията, касаещи доржавните дела явно се взимат в два серая и един хотел!
ГЕРБ гледат мача отблизо, понеже все повече им е отредена ролята на публика, а премиерът си носи само костюма, кара си джипа с дадените му за министри и все по- често си слага маската, но не по санитарни причини!

Какво следва оттук нататък зависи и от публиката в цирка, която дано вече е разбрала, че и от нея нещо зависи! Вчера само трима души показаха, че това е възможно! А Знамето остана там, където явно го мислят за парцал!

Препубликувано от Фейсбук

SHARE
Адвокат, експерт по конституционно право, бивш депутат от 38-то Народно събрание, Председател на НГИ "Правосъдие за всеки".