SHARE

Сагата с роднинските назначения в Хасково и “благородното” неприемане на оставката на Делян Добрев провокират ГЕРБ да обещае, че ще направи пълна проверка за непотизъм и “шуробаджанащина” сред партията.

Самият премиер заяви, че “утре, другиден ще събера Изпълнителната комисия и ако някъде има подобни назначения, ще трябва да изберат и да си отидат„, заяви Борисов. Премиерът дори се оплака, че неговите близки страдат от това, но за да няма конфликт на интереси, един държавник трябва “да се прибере и да каже – или аз, или ти”.

Провокирани от инспекцията, която ще прави лидерът на ГЕРБ да припомним, че съпругът на правосъдния министър Цецка Цачева е на работа в Ръководство въздушно движение (РВД).

Арх. Румен Данговски започва държавна работа като експерт в сектор „Инвеститорски контрол”, отдел „Управление на собствеността” към дирекция „Управление на собствеността и обществените поръчки” през 2015 г. със заплата между 10-12 хил. лева на месец по информация на bTV. 

Кариерата на съпруга на Цачева на държавната хранилка започва още с идването на ГЕРБ на власт през 2009 г., когато съпругата му стана и председател на Народното събрание. Тогава той започва работа в държавното предприятие „Булгартабак“. Започва като експерт, но само година по-късно вече отговаря за приватизацията му.

Преди да му бъде поверена приватизацията на едно от най-големите дружества в страната (което отиде при КОЙ чрез негова офшорка) и преди съпругата му да заеме един от най-висшите държавни постове, г-н Данговски е проектирал гробищни и църковни паркове в Плевен, където Цачева е работила като юрисконсулт на община Плевен.

Когато Бойко Борисов оправда случилото се с Делян Добрев, той заяви, че “Отдавна думата кум няма значение в обществото, което е имало едно време”, надяваме се същото да не важи и за думата “съпруг”. Оставаме с надеждата премиерът да не мисли същото и за думата “съпруг”.

Също така премиерът заяви, че: „Грешката на партията е тезата, че и БСП са правили така. Натоварената ми програма не позволи да се срещна с партията. Всички знаят какви са БСП и затова избор след избор ги побеждаваме.”

Сега май се удава удобен случай всички да разберат какви са и ГЕРБ.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.