SHARE

Допълнение: Днес Лиляна Павлова отрече разпространената вчера информация, че възнамерява да повдигне въпроса за отпадане на руските санкции.

Темата няма да бъде повдигана по време на българското председателство на ЕС, защото вече е решено те да бъдат удължени до края на юли 2018 г.

„Имаме решение на мнозинството, приело санкциите. През декември вече беше гласувано удължаване до 30 юли. Тази тема е затворена и по време на нашето председателство няма да се повдига, но работната група ще продължи да работи и Европейският съвет и ръководителите на държавите ще вземат решение през юли“, коментира Павлова.

На Лиляна Павлова ѝ било приоритет по време на европредседателството да сме повдигали въпроса за отпадането на санкциите срещу Русия.

След тази новогодишна новина в мен възникват няколко въпроса:

– Тази всъщност на коя държава е министър?
– Защо на цялата тази паплач Русия им е винаги в устата, а за България говорят само ако е много наложително?
– Ние независим и пълноправен член на ЕС ли сме или Задунайская губерния?
– Оставка кога?

Текстът е препубликуван от фейсбук профила на автора. 

***

Не останаха много медиите в България, които наричат нещата с истинските им имена. Ти се чувстваш част от тази общност, защото ни четеш. Подкрепи каузата за истински медии в България, която „Терминал 3“ отстоява, като дариш.

Можете да ни подкрепите, като отидете на заглавната ни страница и натиснете червения бутон „Направи дарение“, който се намира отдясно – http://terminal3.bg

Или по банков път на следната сметка:

Уникредит БулБанк
BGN: BG09UNCR70001522686120
Euro: BG36UNCR70001522686119
Център за гражданска активност

 

SHARE