SHARE

Бившият председател на ДАНС Димитър Георгиев е бил задържан от полицията след сигнал за незаконен лов близо до село Сушица, Благоевградско, съобщава БНР. Според „Хоризонт“ заедно с него в полицията са отведени още трима души.

Единият от тях е настоящ служител на ДАНС, а другият е собственикът на футболния отбор Витоша Бистрица. Това е отборът, в който играеше Бойко Борисов.

При претърсването в автомобилите на групата са открити няколко ловни оръжия, голямо количество патрони, както и убито диво прасе.

По случая е образувано и следствено дело в прокуратурата в Благоевград, тъй като единият от задържаните е настоящ служител на ДАНС.

В края на май т.г. служебният кабинет предложи на президента Румен Радев да освободи от поста председателя на ДАНС Димитър Георгиев. Премиерът Стефан Янев заяви, че Георгиев е вземал политически мотивирани решения. Заформи се и скандал поради факта, че служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков обяви, че Георгиев е излязъл в отпуск, за да не бъде освободен.

На 26 май държавният глава подписа указа за освобождаването му и с друг указ назначи за шеф на агенцията Пламен Тончев.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.