SHARE

Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти настоява министърът на туризма Николина Ангелкова да подаде оставка заради „липса на професионални компетенции и административен капацитет за справяне със задълбочаващите се проблеми на българския туризъм“.

Според туроператорите данните за броя на чуждите туристи се преувеличават, националната туристическа реклама е лишена от стратегическа визия, туристическият маркетинг е хаотичен, липсват и маркетингови активности в мобилни формати и в социални платформи, съобщава „Дневник“. 

Новият състав на Висшия съдебен съвет вече започна да подкрепя изборите на старото статукво. Още на първото си заседание съветът избра за представляващ ВСС Боян Магдалинчев пред Цветинка Пашкунова от Върховния касационен съд, която единствена стана член на съвета още на първия тур от вота на съдиите и бе подкрепена от съдийската квота, както и от Лозан Панов. Магдалинчев бе издигнат от председателя на ВАС и любимец за мнозинството в стария ВСС Георги Колев.

Делян Добрев остава областен координатор на ГЕРБ в Хасково, но четири пъти е помолил колегите си от парламентарната група на ГЕРБ да му приемат оставката като народен представител.

Единственото решение на групата от тази вечер е, че утре ще има дебати преди гласуването в пленарна зала. По думите на депутати повечето от тях искат да гласуват „против“ оставката.

Огнян Герджиков ще оглави законодателния съвет в Народното събрание, поканен от Димитър Главчев. Подробности тук. 

„Демократичната общност съществува без всякакво съмнение, но тя е малцинство в българското общество. […] Но в същото време истинските реформи винаги се правят от малцинства, а не от мнозинства.“

Такъв анализ направи във вторник политологът Антоний Гълъбов в рамките на дискусия на тема „Политическо представителство на демократичната общност в България“, организирана от Гражданския съвет на РБ, съвместно с фондация „Конрад Аденауер“.

На срещата присъстваха представители на „старата“ и „традиционната“ десница, социолози, политолози от почти целия спектър на т.нар. демократична общност. Подробности четете в Mediapool.

Шотландия ще забрани фракинга, след като обществени консултации показаха неодобрение към метода.

Химическата компания Ineos коментира, че „това е тъжен ден за тези от нас, които вярват в решенията, основани на доказателства“.

„Моля, уволнете Джонсън“, настоя лидерът на групата на Европейската народна партия в Европейския парламент Манфред Вебер. „Ключовият въпрос е на кого да се обаждам в Лондон. На Тереза Мей, на Борис Джонсън или пък на Дейвид Дейвис“, заяви той, иронизирайки репликата на Хенри Кисинджър за това на кого да се обади, като иска да говори с Европа.

Борис Джонсън от няколко дни е в полуявна лидерска кампания, като Times предаде думите на негови „близки“, които са го чули да казва, че на Мей й остава по-малко от година. Джонсън също така постоянно опонира позициите на Мей за Брекзит, за да се хареса на по-радикалната част в партията си, която ще е ключова за неговото номиниране за лидер.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.