SHARE

ООН обвини Русия, че нарушава човешките права в Крим, съобщи BBC.

Русия извършва „жестоки нарушия на човешките права“ в Крим според доклад на Обединените нации.

Агенцията по човешки права на ООН заяви, че е документирала произволни арести, измъчвания и поне един случай на извънсъдебна екзекуция в региона.

Доклада на ООН можете да прочетете тук. 

Северна Корея обвини САЩ, че са обявили война на страната, съобщи BBC. 

Външният министър на Северна Кория заяви, че Северна Кория си запазва правото да свали американски бомбардировачи също така.

Българският премиер Бойко Борисов днес коментира събитията.

„Изключително съм разтревожен и всяка сутрин първо пускам Си Ен Ен, за да видя дали не върви някакъв извънреден надпис. „Това или трябва да свърши, или ще доведе до фатална за Европа развръзка.“

Българо-руското партньорство в енергийния сектор ще продължи да се развива и задълбочава. Това заяви в Москва министърът на енергетиката Теменужка Петкова,  съобщава „Дневник“, като уточнява, че в руската столица тя участва в четвъртото заседание на работна група „Енергетика“, част от Междуправителствената българо-руска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество. Там руски компании са проявили интерес да модернизират български енергийни обекти.

Ясен Тодоров похвали новата политическа квота във ВСС. Което е всичко, което трябва да знаете за новия Висш съдебен съвет, но за подробности – Mediapool.

Лазар Лазаров е новият зам.-министър на труда и социалната политика. Днес той беше назначен от премиера Бойко Борисов на поста, като заема мястото на Ивайло Иванов, който през миналата седмица беше избран за управител на Националния осигурителен институт.

Лазар Лазаров за пети път е назначен за зам.-министър на труда и социалната политика.

София ще е домакин на руска международна конференция за медиите и тероризма, съобщи Mediapool. След посещението в България на руския генерален прокурор Юрий Чайка в София предстои голяма международна конференция на тема „Тероризмът и електронните медии“ , организирана с подкрепата на Федералната агенция по печата и масовите комуникации на Руската федерация. Тя ще се проведе от 26 до 29 септември в столичния хотел „Маринела“.

Белград е дал убежище на Цветан Василев, твърди сръбската преса. Това пише сръбският сайт „Блиц“ в материал със заглавие „В България е обвинен в измами за два два милиарда евро, а в Сърбия купи фабрика и я доведе до фалит“.

 

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.