SHARE

Оказа се, че във военната ни авиация се таят проблеми с години, които излагат на риск летците. Напомняме ви, че ръководител на военновъздушните сили на България до миналата година бе ген. Радев.

Бойните пилоти от авиобаза Граф Игнатиево масово отказаха да летят в знак на протест срещу бедственото положение на военната авиация. Летците обявиха, че се чувстват несигурни и планираните полети бяха отменени.

„Искам да дистанцирам себе си и колегите си от думичката бунт. Летателният състав не прави бунт. Летателният състав е в правото си, всеки един пилот, когато не е уверен в изпълнението на задачата да докладва на командира си и да се откаже“, каза командирът на авиобазата Граф Игнатиево, бригаден генерал Иван Лалов, където пилотите отказаха да изпълнят планираните летателни полети с МиГ-29 в знак на протест. Лалов беше в Министерството на отбраната за среща с министъра на отбраната Красимир Каракачанов. Подробности от Mediapool.

Премиерът Бойко Борисов обяви във вторник, че засега намерението първите три дни от болничния да се плащат само наполовина, няма да се прилага въпреки подозренията за много злоупотреби и увеличаващите се разходи. Още по темата. 

„За да има предсрочни избори, трябва да са изпълнени няколко условия. На първо място – трябва да е напрежение в управляващата коалиция. Въпреки усилията на Валери Симеонов в тази посока това засега не е така. Второ – трябва да има силна опозиция. „Позитано“ 20 обаче се възприема по-скоро като част от пейзажа. Трето – трябва да има силно социално напрежение. За това има податки, но не мисля, че засега и този фактор е налице.“

Така агент „Гоце“, известен още като президентс Георги Първанов, коментира прогнозите за предсрочни избори  пред Нова телевизия.

Министърът на икономиката Емил Караниколов е подписал заповед за създаването на междуведомствена работна група, чиято задача е да се разработи Национална програма с Пътна карта за развитие на електрическата мобилност в България до 2025 г. и хоризонт до 2030 г. Това заяви заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов по време на втората годишна конференция на b2b Media: Smart city, Smart home, Smart ideas. „Дневник“ с подробности. 

Русия гласува в Съвета за сигурност на ООН против удължаването на разследване, с което две организации опитват да разберат дали Сирия още притежава химически оръжия.

Разследването започна с единодушно одобрение на петнайсетте постоянни членки на съвета през 2015 г. с мандат от една година, който през 2016-а беше удължен с още толкова.

Украинските власти потвърдиха, че няколко мащабни кибератаки са били насочени към инфраструктура в страната. Сред обектите, засегнати от хакерските действия, са информационната система на международното летище в Одеса и киевското метро. Още по темата. 

 

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.