SHARE

Мъж уби трима души след „ужасяваща стрелба“ в Абърдийн, американския щат Мериленд, съобщиха местните власти. Двама полицаи са ранени и откарани с хеликоптер в болница. Те поели изстрели съответно в ръката и в рамото и няма опасност за живота им.

Група от 9-има полицаи изпълнявали заповед за обиск в комплекс за дистрибуция в района, съобщи говорителка на местната полиция. Когато никой не отворил вратата, офицерите я разбили. Веднага срещу тях бил открит огън.

 

Tри седмици, след като премиерът Борисов поиска оставките на трима министри заради катастрофата до Своге, рокадите в кабинета най-после са факт. В парламента днес Росен Желязков бе избран за министър на транспорта на мястото на Ивайло Московски. Регионалният министър Николай Нанков беше сменен с депутата Петя Аврамова. След като президентът вчера най-после подписа указа за освобождаването на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР, той стана министър на вътрешните работи на мястото на Валентин Радев.

Турция очаква много по-слаб растеж, може да съкрати бюджетните разходи с 10 млрд. долара

Турция очаква много по-нисък икономически ръст през тази и следващата година. Предвижданията бяха намалени на 3.8% за 2018 г. и с 2.3% за догодина, като правителството е готово да съкрати разходи за 10 млрд. долара. Това съобщи финансовият министър Берат Албайрак, докато представяше средносрочната икономическа програма на страната. Свиването на разходите е сред възможните решения, с които Турция да излезе от кризата, предизвикана от рязкото обезценяване на лирата от началото на годината. Албайрак, който е зет на президента Реджеп Ердоган, каза, че очаква инфлация от 20.8% на годишна база през 2018 г. и 15.9% за 2019 г. Само преди месец беше отчетена рекордната за близо 15 години инфлация от почти 18%. Прогнозата за ръста тази година беше 5.5%.

Сашо Дончев напуска БСК, става ясно от негово писмо до работодателската организация. Като причина той посочва, че неотдавнашният избор на Радосвет Радев за нов изпълнителен председател „ще доведе до продължаване на конформизма в поведението на БСК спрямо публичната администрация в ущърб на интересите на предприемачите в България и в полза на политически назначените бизнесмени“.

ЕК разследва дали Amazon използва неправомерно данни, събрани от други търговци в платформата, за да се конкурира с тях, съобщи еврокомисарят Маргрете Вестегер, като уточни, че това е предварително разследване и формално започната процедура няма. Миналата година ЕК нареди компанията да възстанови невнесени данъци в размер на 250 млн. евро, защото незаконно се е възползвала от данъчни облекчения в Люксембург.

Airbnb пое ангажимент да подобри представянето на цените на своята платформа – да показва общата цена на резервациите, включително допълнителните такси като тези за обслужване и почистване, както и да посочва ясно дали дадена оферта е от частно лице или от професионалист.

Лидерите на ЕС не успяха да постигнат значим напредък в изглаждането на различията си за миграцията по време на снощните си разговори в австрийския град Залцбург. Единственото, за което са се договорили, е, че съюзът трябва да си сътрудничи по-тясно с Египет по въпроса.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.