SHARE

Очевидно бившият финансов министър Владислав Горанов не се притеснява, че може да бъде засегнат от глобалните антикорупционни действия на САЩ, които те предприеха в България, нито че може да бъде разследван за произхода на тези средства у нас. Тук е мястото да припомним, че той се раздели с поста си непосредствено след разкритията на Васил Божков в сигнала му до българската прокуратура и международни институции за рекет и изнудване, в който се твърди, че Горанов и Борисов са получили над 60 млн. лв. за три години.

От „Сега“ научаваме, че фирмата „Трилема Кансълтинг“ ЕООД, която е еднолична собственост на бившия финансов министър Владислав Горанов, е закупила помещения за офиси в София на стойност 752 994 лв. Сделката с продавача „Лазурит 94“ АД е сключена на 27 май, показа справка на медията в имотния регистър.

Не е ясно откъде Владислав Горанов разполага с такава крупна сума, уточнява още „Сега“ и продължават: Няма и информация имотите да са купени с изтеглен кредит. В последната имуществена декларации на бившия финансов министър пише, че той притежава 76 193 лв. на влог, а неговата съпруга още 11 500 лв. Консултантската му фирма, която е регистрирана преди по-малко от година, когато Горанов напусна министерския пост, пък все още не е публикувала годишен финансов отчет.

Пред „24 часа“ той отказа да коментира откъде са парите за имотите, се казва в текста. „Аз вече съм извън политиката и нямам намерение да коментирам търговската си дейност“, каза Горанов. По-късно пред „Капитал“ обаче бившият министър заяви, че похарчената сума е дошла от търговската дейност на консултантската му фирма, както и от банков заем. Не се уточнява коя е банката и размерът на кредита. Видно от Търговския регистър няма учреден залог върху капитала на „Трилема Кансълтинг“ ЕООД, уточнява „Сега.“

Четете целия тест на „Сега“ тук.

SHARE