SHARE

До 28 май пространството на галерия „Нюанс’’ е мястото, което събира за първи път в обща изложба двамата автори: Албена Михайлова и Камен Танев.

Те са семейство и определят творческото си съжителство като едно танго – „социален танц с практически неограничени възможности на импровизация”. В галерията тя представя живописните си платна, той своята скулптура. Те са разпознаваеми, всеки един от тях е с ярко изразен индивидуален стил, владеят перфектно работата в материал, разиграват форми, обеми и цвят внимателно и прецизно, внушават и провокират по различен начин.

Тя интерпретира теми като „Стерео’’, „Епизод’’, „Огледала’’, а неговите интерпретации са „Генезис’’, „Links’’, „Аполон и Дафна’’.

Камен Танев създава скулптури, които реализира в различни материали и мащаби. Понякога те са органични структури, които имат свои собствени закони на гравитация, друг път куриозни обекти, поставени в различна среда. Албена Михайлова рисува свободно разположени, неограничени от рамката на картината биогеометрични композиции, набляга на деликатността и нежността на детайла и силата на наситения и интензивен тон. Това, което ги обединява в тази изложба, е творческата свобода, любопитството към експеримента, усета за асоциативното и абстрактното, свързвайки ги в едно галерийно пространство, или в една „Точка на допир’’ (както е и озаглавена изложбата).

„Пластики на Камен Танев са отдавна познати в чужбина, негови творби са селектирани за участия в престижни международни конкурси, арт фестивали и симпозиуми в цял свят. Един от най-големите му успехи е безспорно поставянето на негова пластика в пространството пред Азиатския музей на модерното изкуство в Тайван. Всичко, което скулпторът създава, е белязано от монументалност, независимо от материала и мащаба“, Диана Драганова – Щир.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.