SHARE

Среднощната акция по сплашване, разбира се, няма за цел да подсили сигурността на полковника на КГБ. Тази сигурност никога не е била под въпрос. Целта е да покаже, че у нас вече е валиден руският закон. Службите ще се използват за сплашване и контрол на всеки, който се опита да се противопостави на пълзящата окупация. МВР засега само заплашва, но скоро може би ще предприеме и по-крути мерки срещу малцината, които казват на глас конституционната истина, че България е независима държава.

Действията на службите в нощта срещу Трети март, спреният достъп до паметника Шипка, скандалното посещение на руския патриарх, раболепното интервю на президента пред ТАСС показват, че според властта на Трети март трябва да мислим повече за Русия, отколкото за България. Показват, че свободата ни е тясно дефинирана като лост за руско влияние, изискващ вечна благодарност и вечна зависимост.

За радост много българи по целия свят не споделят тази мракобесна визия и днес ще отдадат почит на героите, отдали живота си за свободата на България, а не на ченгетата от КГБ. С действията си около Трети март властта ни напомни, че тази свобода не е гарантирана. Една агресивна чужда държава, чийто президент онзи ден заплаши целия свят с оръжията си, явно владее и голяма част от българския държавен апарат. Борбата за свободна България продължава. Добрата новина е, че има хора, за които родината не е една малка и беззащитна руска провинция, а достойна европейска държава, която не може да се предаде пред мракобесния империализъм на Путин и лакеите му.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.