Спят ли спокойно сега?

Спят ли спокойно сега?

SHARE

От проф. Николай Слатински

Аз не зная
Боян Чуков, Иво „80%“ Христов, Валентин Вацев,
които иначе са много интелигентни мъже (особено последните двама),
как спят сега,
как се чувстват,
имат ли угризения на съвестта,
какво мислят за себе си и перверзните си писания
след началото на подлата и военнопрестъпна агресия на кремълския сатрап срещу Украйна? 

Защо визирам именно тях?

Защото със своите геофилософски и геополитически анализи и коментари те са част от една своеобразна политологическа партия „Възраждане“. И тази политологическа паритя „Възраждане“ е по-опасна от политическата партия „Възраждане“!

Иво Христов е понастоящем евродепутат от БСП

Това, което тримата непрестанно пишеха и говореха бе манната небесна, духовната храна, живата вода, наркотиците за всички, които интензивно и агресивно мутират днес от русофилство в путинофилство.

Путинофилите имат много лесни обяснения за сложни проблеми. Те знаят много силно да мразят Запада, САЩ, Европа, либералните ценности, демокрацията, върховенството на закона, индивидуалната отговорност за жизнената си стратегия, различните, инакомислещите, просто имащите малко по-друго от тяхното мнение.
Путинофилите са като правило предубедени, неудовлетворени, първосигнални и повърхностни.
Путинофилите са духовните деца на тези трима автори.

Някой ден путинофилите със своята интелектуална ограниченост и склонност към агресия, ако могат, ще натикат в нови Белене и Скравена нас, заелите остро осъдителна позиция срещу кремълския псих, този Хитлер на 21 век!
И вината за физическите разправи над онези, които путинофилите неистово мразят ще е на тримата, чиито имена трябва да бъдат запомнени – Боян Чуков, Иво Христов, Валентин Вацев.

Аз съм сигурен, че недодяланите български путинофили
щяха да си виреят в собствените примитивни и озлобени представи за случващото се по света и у нас;
щяха да се варят в собствения си опростачен като мисъл и омерзителен като съдържание, сос;
щяха да притежават минимален езиков багаж за да формулират това, което мислят, колкото и да не могат да мислят;
щяха да се събират на групички и да се самозадоволяват в словесни безсилия, изпълнени с ненавист и хули към европейския свят, който им е органично чужд;
щяха да бъдат атракция като безполезни изкопаеми от динозавърската ера… 

Щяха! Ако не бяха писанията и медийните изяви на Боян Чуков, Иво Христов и Валентин Вацев, както и на други знайни и незнайни подобни на тях, но далеч по-прости и по-глупави от тях празнодумни графомани – мислещи в черно и бяло, с голям труд формулиращи тезите си, ненавиждащи всичко живо, което не им ходи по гайдите и изпадащи в противоречие със самите себе си.

Но когато тези недодялани български путинофили четат, гледат и слушат Боян Чуков, Иво Христов, Валентин Вацев,
те стават и смели, и самоуверени, и нагли, и агресивни;
те започват да вярват, че притежават патент върху истината от последна инстанция;
те набират публицистична смелост да търсят излаз към цялото общество;
те изпитват удоволствие и удовлетворение, че ето, тези тримата умни мъже мислят точно като тях!
А щом трима толкова умни мъже мислят точно като тях, то значи това, което недодяланите български путинофили мислят е абсолютно вярно! Та нали няма как толкова умни трима мъже да говорят толкова мъдри неща и тези неща да не са верни.

Всъщност, в много от това, което пишат и говорят Боян Чуков, Иво Христов и Валентин Вацев има все същия примитивизъм, само че облечен в пищни фрази и подплатен с висока начетеност. В това, което те говорят и пишат всичко е кристално ясно, знае се кои са лошите (Западът) и кои са добрите (Русия). Зад интелектуалните набези на тези тримата се крие най-обикнвено опростяване, опримитивяване на анализа и банално обговаряне на протичащите процеси по схемата – това, което ми се нрави е самата истина, а онова, което не ми се нрави е откровената лъжа. Взимаме само фактите, които ни устройват, останалите факти … ами толкова по-зле за тези останали факти. Игнорираме ги или ги осмиваме и окаритакуряваме.

Недодяланите български путинофили се хранят с писанията на тези трима интелигентни мъже.
Тези писания са почвата, върху която избуява ценностната слепота на путинофилите днес.
Тези писания са стероидите и анаболите, с които се помпат цинизмът, безразличието, озлоблението, арогантността на путинофилите
спрямо войната в Украйна,
спрямо разрушенията и жертвите в Украйна,
спрямо милионните потоци на бежанците в Украйна,
спрямо безчинствета на путиновите орди в Украйна.

Ако ги нямаше силно идеологизираните и профанизиращи геостратегията и геополитиката делириуми на тези тримата, сигурен съм, путинофилите ни щяха да са нещо като остатъчните смешни и пародийни, склеротизирани и алцхаймеризирани комунисти в България – нелепи хорица, тръгнали от социалистическите идеи и чрез мутации и злокачествени мисловни процеси стигнали всъщност до тяхното отрицание, станали парадойни, достойни за съжаление, озлобени към света аутсайдери, някаква тъжна атракция, която никак не е смешна, защото е жалка.
Такива щяха да бъдати и путинофилите – тръгнали от русофилството и стигнали до задънената улица на моралното падение, каращо ги да подкрепят един психопат, който може да подпали Третата световна война.

И ще го направи, ако не го убият неговите си верни люде, които никак не са зле с главите и знаят какво психопатът, на когото доскоро са били верни, може да причини на Русия и на света. Тези доскоро верни на кръволока хора отлично съзнават, че Путин е по-страхлив дори от Хитлер, че няма сам да си тегли куршума. И че Кабаева не е Ева Браун и няма да се венчае с Путин в последните мигове от живота си и няма счупи със зъби ампулата с цианкалий, а ще си харчи милионите и след смъртта на Путин, докато те, доскоро верниту на Путин люде ще бъдат съдени и осъдени в някой нов Нюрнберг…
Защото депутинизацията на Русия е неизбежна.
Както и депутинизаията на част от политиците и обществото на България

Отново се питам:
– Как се чувстват сега, при безчинствата и свинствата на путиновите орки в Украйна духовните бащи на мерзкото путинофилство днес у нас – Боян Чуков, Иво Христов и валентина Вацев?
Спят ли спокойно тези трима, иначе толкова интелигентни мъже (особено последните двама), които нанесоха толкова много вреди на българското обществено съзнание и заради които у нас има както никъде по света, такова вдъхновено от глупостта си и покварено от циничността си путинофилство?

Войната в Украйна бележи и неизбежният крах – морален, нравствен, научен, политологически крах на тримата интелигентни мъже. Всичко, което те произведоха през последните години като книги, статии интервюта, какви ли не още писания, катастрофила по фрапиращ и неподлежащ на обжалване начин с първия убийствен залп на Путиновия башибозук в Украйна.

А ако някой ми каже, че и те тримата са като Александър Дугин – изключително начетени и мислещи философски автори, аз ще отговаря следното:

Дугин е един безумец, руски фашист, мизантроп и болен нарцис.
Да си умен, да си интелигентен, да си образован, да си интелектуално изявен, това не е малко, но то е нищо, ако използваш своята умност, интелигентност, образованост и интелектуалност за да произвеждаш делириумни фантасмагории, да секретираш с несъмнено силния си мозък теории и идеи, които тровят съзнанието на стотици хиляди, а може би и милиони българи и превръщат голяма част от народа ни в опасно и озлобено племе путинофили, от което ние, останалата не по-малка част от народа ни се срамуваме. защото те са позор за страната ни и неизмиваемо петно за националното ни достойнство.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.