SHARE

Битката лъвчетата Масуд и Терез да имат достоен живот, а не да се превръщат в циркова атракция в мизерни условия отново трябва да бъде измината. Препубликуваме призива на  „Дивите животни“ и „Четири лапи“, а с историята на двете лъвчета можете да се запознаете тук

Днес изпращаме до премиера г-н Бойко Борисов това писмо, с молба да изпълни поетия ангажимент малките да заминат за спасителен център в Холандия.

Моля ви, пишете и Вие, споделяйте, помогнете ни да защитим Масуд и Терез!

[email protected]

****

ДО

Министър-председателя
на Република България
Г-н Бойко Борисов

ОТ

Любомила Кривошиева
Управител
Фондация „Дивите животни“

Явор Гечев
Ръководител отдел „Комуникации“,
Фондация „Четири лапи“

ОТВОРЕНО ПИСМО

Г-н Премиер,

Във връзка с казуса Зоокът Разград и по-конкретно съдбата на двете лъвчета Масуд и Терез, за които ние положихме всички възможни човешки усилия да оцелеят, на среща с Вас на 22 декември 2017 г. Вие поехте личен ангажимент, че казусът ще бъде решен и животните ще пътуват за Холандия, където ще ги поемат в Спасителния център за големи котки FELIDA, а след време към убежището за лъвове Lions Rock в ЮАР. След това лично Министър Нено Димов съобщи на събралите се да ни подкрепят хора за Вашия и неговия ангажимент.

За момента конкретно продължаваме да чакаме документ за пътуването от г-н Емил Славев от ОДБХ – София, който изисква от нас неоснователни от гледна точка на законите документи, а в същото време дори сме дадени на прокурор от кмета на Община Разград, виновник за това положение.

Моля Ви за окончателно разрешаване на проблема, така че тези две животни най-сетне да заминат за място, където ще ги поемат специалисти по големи котки.

С уважение,

Любомила Кривошиева
Фондация „Дивите Животни“

Явор Гечев
Фондация „Четири лапи“

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.