Правосъдие за всеки: Не, г-н Борисов, Пламен Георгиев от КПКОНПИ и Лозан Панов не са едно и също нещо и нямат нищо общо

SHARE

„Не, г-н Борисов, Пламен Георгиев от КПКОНПИ и Лозан Панов не са едно и също нещо и нямат нищо, ама нищо общо! Защото:

– единият има собствен огромен апартамент, а другият не;

– единият не е купувал с нотариален акт, в който посочва недействителна цена, а такава по данъчна оценка. И не дава три различни обяснения за един и същ факт;

– единият не е вписвал уж несъществуваща тераса колкото футболно игрище „по погрешка“ в нотариалния акт;

– единият не ползва общите части“ на кооперацията си като собствено феодално владение с барбекю, сауна и джакузи;

– единият проверява непрекъснато другия, но няма кой да провери него;

– единият е бивш прокурор, пряко подчинен на Главния, а другият винаги е бил съдия.

Толкова, другото е зле прикрит сценарий за отстраняване на един достоен магистрат, говорещ просто истината!“

Това написаха на фейсбук страницата си от гржданската организация.

Вчера в интервю за bTV Бойко Борисов заяви, че за него апартаментът на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев и на Лозан Панов“са два абсолютно идентични случая“.

Припомняме, че “Терминал 3” беше първата медия в страната, която публикува всички документи и факти относно имотната сделка на фирмата на Елисавета, преди тя да стане съпруга на Лозан Панов, с която неуспешно се опитаха да замесят в скандал председателя на ВКС.

Челен удар за властта с фактите

„Напоследък все по-често се убеждавам, че да си здравомислещ в България изглежда някаква задача с повишена трудност. Иначе нямаше да могат така успешно да потапят всеки почтен човек, застрашаващ режима, с помощта на философията “всички са маскари”. Институциите вече неприкрито се държат като бригади на групировката СИК от средата на 90-те години, но с една-единствена разлика – главатарят им вече е международно признат. Поведението на Бойко Борисов, разбира се, има своето обяснение. Ако успее да унищожи един от малкото авторитети, оцелели по време на неговото управление по върховете на държавата, то това би му осигурило царуване до гроб. Седмица след старта на активното мероприятие премиерът ни за първи път прояви дързот и излезе открито, за да поиска в прав текст оставката на Лозан Панов. Нещо, което силно желае от първия смс…“ Написа в окото на скандала Елисавета Панова в открито писмо до медиите.

Премиерът организира пуч на председателя на ВКС Лозан Панов

А скандалът придобива такива размери, че премиерът се застрахова, като иска и получава оставки, започват „отпуските“ на важни хора, които заменят „точката по въпроса“ със запетайка и ред други подобни хубости в напрегнатата до скъсване обстановка.

И дори става много нужно прокуратурата да се намеси.

Но преди това “невидима” ръка вкарва в спектакъла и името на председателя на Върховния касационен съд (ВКС), който е най-големият противник на статуквото, на тайните договорки и тихите далавери. Ей така, за да овъргаля и неговото име в калта на организираната корупция. И то не неговото точно, а името на съпругата му, която чрез свое търговско дружество си е закупила от същата строителна фирма жилище през вече далечната 2013 тодина. Забъркват я, защото? Ами, за да я вкарат в обяснения – нея, както и председателя на ВКС.

А между казусите реално няма нищо, ама нищо общо! Написа в коментар за „Терминал 3“ Велислав Величков от „Правосъдие за всеки“.

Всички власти срещу Лозан Панов