SHARE

“Министърът на пропагандата” на партията, израелецът Шахак Шапира, се е внедрил в 31 подкрепящи крайнодясната „Алтернатива“. В друга кампания пък сатиричната партия е публикувала рекламата на кампанията си в порносайт.

От “Партията” обещаха да анулират гласовете на всеки, който не може да отговори на прости въпроси от типа на “Коя е столицата на Париж?”. Статистиката в социалните мрежи е изумително доминирана от подобни формации, казват специалисти пред Guardian. “Изглежда, че скандалните политически прояви и провокативният хумор генерират най-висок процент внимание. Данните казват, че има огромна ниша и за други партии, които могат да вдигнат залозите.”

От движението предизвикват разгорещени дебати в страната – някои твърдят, че установените политически течения имат на какво да се научат от новаторския подход на сатириците. Критиците пък казват, че всеки глас, насочен към подобни политически гротески, е глас, който е можел да спре крайнодесните партии от рода на „Алтернатива за Германия“.

Още повече „Алтернатива за Германия“ се е обърнала към същите медийни помощници, които асистираха на кампанията на Доналд Тръмп в САЩ и Найджъл Фараж във Великобритания.

Въпреки това все още не се знае до каква степен социалните медии ще имат влияние над изборите в Германия, коментират от изданието, тъй като доверието в традиционните медии е високо в Германия, а младите хора не използват онлайн платформи като Фейсбук за източник на новини.

 

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.