News

News

Проф. Ангел Димитров е председател на Смесената българо-македонска комисия.В интервю за БНТ той сподели, че е станал обект на безпрецедентен натиск от страна на ДАНС заради подаден срещу него донос от гражданска организация, която го обвинява, че нарушава националните интереси.ДАНС е на пряко подчинение на министър-председателя.

Междувременно днес германският канцлер Оалф Шолц прави обиколка на Балканите, чиято “поанта“ по анонсите в медиите ще бъде посещението в България, чиято основна цел е… оказване на натиск относно свалянето на ветото за старта на преговорите с ЕС.

През седмицата Макрон разговаря по телефона с Радев и с премиера на Република Северна Македония Ковачевски. Френският президент е заявил, че ситуацията ще има развитие ”когато му дойде времето”. Според анализаторите така той е дал да се разбере, че има разбиране за действителните проблеми пред махането на ветото, които не са в България.

В интервюто си по БНТ проф. Ангел Димитров застъпва позицията, че се измества нормалния акцент в разговорите със Скопие. „Вместо РС Македония, която трябва да бъда заинтересована от активна позиция, изведнъж се оказа, че България е тази. Обяснението е, че идеята е дошла отвън. Приемането ѝ е малко прибързано. Състоянието на двустранните отношения предполага другата страна да бъде активна, за да изпълни своето желание и цел“, каза проф. Димитров, цитиран от БГНЕС. Той е категоричен, че България не трябва да позволява натиск върху себе си. Това за него е недопустимо.

BEST Smartphones

Това обяви бившият председател на Районния съд, който днес подаде оставката си и като редови съдия в съда. Публикуваме обявеното в неговия фейсбук профил...

POPULAR VIDEO

Исканията на Русия третият енергиен пакет на ЕС да бъде обявен за дискриминационен от Световната търговска организация  (WTO) до голяма степен бяха неуважени. При провала...

EVEN MORE NEWS