SHARE

Осъзнавам иронията на ситуацията: руски политически затворник се обръща към френските избиратели. Но, за протокола, аз съм в затвора заради жалба, подадена от …френска компания. В университета учих френски, а и когато дойда в Париж, винаги нося шал. Така че тази страна ми е близка и затова ще опитам.

Безусловно и без всякакво колебание призовавам французите да гласуват за Еманюел Макрон на 24 април, но бих искал да се обърна към онези, които не изключват гласуването за Марин Льо Пен. С Вас бих искал да говоря за корупцията и законсерватизма.

На първо място, аз и моите колеги разследваме корупцията в Русия и знам за нея повече от всеки друг.

Освен това прекарах много години, създавайки антипутинска политическа коалиция, съставена не само от либерали, но и от десни консерватори, които просто виждаха Марин Льо Пен като пример за подражание.

Бях критикуван много за това, но вярвам, че способността ми да говоря с хора с различни политически възгледи е мое предимство и не мисля, че всеки, с когото не съм съгласен, трябва да бъде затрит от политическата географска карта.

Корупция

Бях шокиран, когато научих, че партията Марин Льо Пен е получила заем от 9 милиона евро от банка Първа чешко-руска банка. 

Повярвайте ми, това не е просто „съмнителна сделка“. Тази банка е известна като финансова институция за пране на пари, създадена по инициатива на Путин. Би ли Ви се понравило френски политик да получи заем от Коза Ностра? Е, ами това е същото.

И за момент не се съмнявам, че преговорите с тези хора и сделките с тях включват тайно политическо споразумение. Това е корупция. И това е продажба на политическо влияние на Путин.

Консерватизъм

Всеки път, когато европейските десни проявяват симпатия към „консерватора“ в лицето на Путин, това ме оставя в пълно недоумение.

Путин и неговата политическа върхушка са напълно неморални, те презират семейните ценности: да имат второ и дори трето семейство, любовници с яхти, е норма за тях.

Това са лицемери. Наскоро хвърляха в затвора хора заради Библията, а сега се кръстят в църквата. Те ненавиждат средната класа и се отнасят с презрение към работниците. В Русия този, който се труди е бедняк.

Путин провежда напълно безумна миграционна политика, при която свободното влизане на мигранти от Централна Азия ги превръща в безправни роби.

И накрая, Путин създаде, той подкрепя и използва изцяло в свой интерес истинска терористична държава, създадено в Чечня, където убийствата, отвличанията и тормоза са станали норма.

Ето защо всички, които се наричат „консерватори“ и симпатизират на Путин, са просто безскрупулни лицемери.

Изборите винаги са трудни. Но абсолютно задължително е да отидете, поне за да гласувате „против“.

На 24 април няма да мога да сложа шал в знак на солидарност с французите. Тук това е „нарушение на дрескод„, дори могат да ме вкарат в карцера. Но все пак ще подкрепям Франция, французите и Еманюел Макрон ❤️🇫🇷

Можете да научите повече за нашата работа и да ни подкрепите тук:

https://acf.international/

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.