SHARE

Алексей Навални е бил арестуван при пристигането си в Москва, след като се лекува от отравяне с „Новичок“ в Германия.

„Идвам си у дома“, обяви на 13 януари Алексей Навални и даде детайло на това свое решение, а именно, че си е купил самолетни билети за Москва за 17 януари от авиокомапнията „Победа“.

„Когато за първи път напуснах болницата, правих едно упражнение. Най-трудното за мен. Трябва да станете прав, след това да легнете на пода, след което отново да станете прав. Беше много, много трудно. Моят макс беше три пъти. След това трябваше да си почина“, написа тогава с социалните мрежи Навални. И още:

„Тази сутрин правих лицеви опори, клекове и дори няколко „скок-лицеви опори“ (адска работа). След което разбрах, че моментът, който чаках, е дошъл – предполагам, че съм почти здрав и най-накрая мога да се върна у дома.

Въпросът за „завръщане или не“ никога не е стоял пред мен. Просто, защото аз никога не съм си тръгвал. Озовах се в Германия, в интензивно отделение, поради една причина: те се опитаха да ме убият.

Оцелях. И сега Путин, който поръча убийството ми, крещи из целия си бункер и казва на слугите си да направят всичко, за да ми попречат да се върна. Слугите действат както обикновено: те измислят нови наказателни дела срещу мен.

Но какво правят те, мен въобще не ме интересува. Русия е моята държава, Москва е моят град, липсват ми.

Така че тази сутрин отидох на уебсайта на Victory и купих билети.

17 януари, неделя, ще се прибера у дома с полета на Победата.

Посрещнете ме.“

SHARE