SHARE

На зимните олимпийски игри в Пьонгчанг, Южна Корея, имаше отбори, които безспорно направиха впечатление.  И от канадското издание на Huffington Post са направили класация, ето я и нея: 

Снимка: Matthias Hangst/Getty Images)

1. Швеция

Знаменосецът на Швеция Никлас Един определено изуми публиката, появявайки се в черно-златиста парка. Металическото яке изпъкваше сред облеклата на съотборниците му, които носеха черно-сини якета с малки златисти детайли. Един успя да спечели точки с модната си демонстрация, без обаче да прекалява. Ето и якето му отблизо:

 

2. САЩ

САЩ са открили уникален начин да представят държавата си чрез олимпийските си облекла. Отборът носеше кафяви ръкавици от велур, тъмносини парки, дело на Ralph Lauren, и вълнени пуловери, като цветовата комбинация напомни за националния им символ: белоглавия орел. Бърз поглед в Twitter ни подсказа, че не сме единствените, останали с това впечатление. Един от потребителите заявява, че ръкавиците му напомнят на онези, използвани от соколарите.

 

3. Тонга 

Помните ли Пита Николас Тауфатофуа, знаменосеца на Тонга, който стана популярен с това, че излезе на олимпийските игри в Рио през 2016 без тениска и намазан с плажно олио? Е, той се завърна. Имайки предвид, че в момента в Южна Корея има студена вълна, която стига до -18 градуса, бяхме малко изненадани от избора на Тауфатофуа. Но неговото облекло със сигурност направи силно впечатление.

 

4. Естония

Естония печели приза за едно от най- стилните палта на зимната олимпиада. Докато атлетите носеха стилни парки, спортистките изглеждаха особено шик в своите дълги, прилепващи по тялото палта. Особено ни хареса пристегнатата талия в палтата на жените, която виждате на тази снимка на знаменоската Саския Алусалу.

 

5. Бермуда

Бермуда реши да смеси няколко стила, като се появи със спортни шорти на церемонията по откриването в Пьонгчанг. Трябва да признаем, че отборът изглеждаше доста готино в черните си блейзъри и червени шорти. И въпреки че не сме съвсем сигурни за чорапите до коленете, човек все някак трябва да се топли! Според USA Today това не е първият път, в който отборът носи шорти на церемония по откриването, но със сигурност е дебют в такова студено време.

 

6. Япония

Униформите на Япония въплъщават веселия и слънчев дух на страната. С неонови палта, морскосини панталони и бели бутуши отборът определено бе забелязван. Особено ни харесаха бяло-сините им шалове, на които пишеше Япония.

 

7. Канада

Естествено, че канадците се обличат, за да впечатлят! Въпреки че сме пристрастни, не може да отречете, че нашите атлети въплъщаваха стила, вървейки в червените си, средно стегнати парки с надпис Канада, смело разположен на гърдите. Особено ни харесаха малките патриотични детайли на екипите им – от класическите ръкавици Hudson Bay до бялото кленово листо, гордо разположено на гърба на якетата.

 

8. Колумбия

Колумбия избра пончо вместо парка, а ние ги обичаме заради този им избор! Според New York Times вълнените руана (което е колумбийската дума за пончо) е най-популярният вълнен моден аксесоар в страната. Отборът заложи на семплото, като върху бежовите руана цветният им флаг изпъкваше ярко. Те добавиха и допълнителен блясък към облеклото си, избирайки черни летни шапки наместо шапки без периферия.

 

9. България

Неоновото зелено изглежда беше популарен избор за доста олимпийски отбори тази година, с всички – от Боливия до Словения – избирайки този цвят. Но България беше тази, която успя да впечатли с ярките си, неонови панталони. Просто нямаше как да ги пропуснете!

 

10. Обединена Корея 

Естествено, че Корея също е в класацията, и то не само защото са домакин на олимпийските игри! Отборът даде най-доброто от себе си на церемонията по откриването с бели дълги палта и черни раирани панталони. Докато бяхме изненадани да видим отбора в семпла, черно-бяла комбинация, ни хареса минималистичната страна на нещата, която позволи на енергията на отбора да заблести!

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.