SHARE

В света на модата всичко трябва да е съвършено и обикновено и най-малките дефекти са непростим грях. Затова е и още по-важно, че именно една модна къща иска да разчупи стереотипите.

River Island започва новата си рекламна кампания с няколко очарователни деца модели – всичките с увреждане. Децата са от Британия, на възраст между 3 и 10 г. и са диагностицирани с болести като Даун, церебрална парализа и проблеми с очите.

Но е стереотип, че тези с деца не могат да изглеждат страхотно и не могат да бъдат рекламни модели. Напротив  – те доказват, че едно най-важните неща в живота е да се отърсиш от клишетата.

А River Island прави с тях изключително дързък ход за своята 30-годишнина.

 

 

 

 

 

 

Кора Бишъп, 6 г., със синдром на Даун

Кора Бишъп има синдрома на Даун, но прекарва снимките в опити да разсмее всички на снимачната площадка. Гордата ѝ майка Шерил казва, че Кора се е влюбила в снимките.

 

 

Теди Бериман, 5 г., с церебрална парализа и епилепсия

Теди Бериман, макар на пет, е водил повече битки от повечето от нас. Болестта му – церебрална парализа – засяга и четирите му крайника, има затруднено зрение и епилепсия.

„Теди  обожаваше снимките и му даде огромна увереност, че може да прави нещата като всички други деца. Прекрасно е, че се показва, че увреждането не е стигма, а той е човек. Оттогава е толкова радостен и показва снимките си навсякъде.“

 

 

 

 

 

Луис Грум, 10 г., родена с генетичен синдром

Луис Грум има генетичен синдром, който се срещасрещ над 40 000 деца в Британия. Той е довел до това от малка да е глуха (макар вече да носи импланти и да чува), свръхенергична, както има и затруднения в ученето и говора.

За сметка на всичките й затруднения Луис обича да стои пред камерите и както казва майка ѝ, е „естествен талант“.

 

 

Габриел Сохота, 4 г., със синдрома на Даун

Четиригодишният Габриел Сохота има синдрома на Даун, но е доволен от първото си професионално занятие. Майка му споделя: „Той е толкова жизнен и обича да кара останалите да се усмихват. Показва, че е способен да постигне всичко, което могат другите деца.“

 

 

 

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.