SHARE

Актрисата Мария Бакалов бе поканена на първия ред във виртуалното модно шоу на Dior Couture. В него беше представена модната колекция пролет / лято 2021 на първата жена дизайнер на „Диор“ – Мария Грация Киури,  

В рамките на Седмицата на висшата мода в Париж, дигиталното ревю на „Диор“ събра някои от най-новите таланти на Холивуд, включително актрисата Мария Бакалова. Малко артисти могат да се похвалят, че едновременно са направили пробив в своята професия и заедно с това са разклатили политическия новинарски цикъл на една страна – Бакалова може!

24-годишната българка от Бургас, се отличи с впечатляващото си участие във втората част на Борат (Borat Subsequent Moviefilm 2020) едно „мокюментъри” – умел бленд от документално кино, фикция и пародия. Този път прочутият казахстански герой на Саша Барън Коен се завръща придружен от дъщеря. Погледът му е насочен към Вашингтон, а честта да изиграе дъщеря на Борат се пада на Бакалова.

Филмът, който счупи  стрийминг рекорди на Amazon Prime и промени „правилата на играта“ постави заслужено Бакалова в светлината на прожекторите. „Да бъда част от„ Борат 2 “преобърна живота ми по такъв невероятен начин“, споделя тя по имейл. „Никога не съм се осмелявал да си представя [това] дори в най-смелите си мечти.“

Въпреки че е нов образ за американската публика, Бакалова се занимава  с актьорство от тийнейджърските си години. Нейните умения личат по самочувствието, с което тя застава до Саша Барън Коен. Що се отнася до стил, тя също не е новобранец. Като бивша пънкарка, в крайна сметка преминава към по-женствена визия – точно това нещо, което привлече“Диор“.

„Винаги съм обичала модата и дрехите – преди това много залитах към ретрото“, казва Бакалова. „ За мен модата на „Диор“ винаги е била емблематична и красива.“ 

Снимки:  Harry Eelman

В рамките на ревюто бе показан филмът за колекция от режисьора Матео Гароне и придружаващата го книга със снимки пълни с интересни тоалети, няколко от които привлякоха погледа на Бакалова. 

Колекцията пролет / лято 2021 е обвързана със символиката на картите таро.

„Това, което най-много обичам в Мария Грация, е, че зад работата й винаги има история“, сподели Бакалова пред „Вог“, на чиито страници позира в яркочервен тоалет на френската модна къща.

Само времето ще покаже кога Бакалова ще успее да украси виртуален червен килим на „Диор“ или да посети  престижното парижко Авеню Монтен 30, но за момента тя доволно се наслаждава да се включи от уюта на дома си. 

Източник „Vogue“

Снимки:  Harry Eelman

SHARE