SHARE

Името Константин Петров може би няма да ви говори много. Но ако кажем, че това е Константин Павлов, познат като Комитата, вероятно интересът на мнозина от вас към дебютната му стихосбирка „Хвърчило на надеждата“ (изд. „Black Flamingo Publishing“) ще се засили.

Един от основателите на „Терминал 3“, за когото често може да чуете фразата „най-добрият човек, когото познават“ от всеки, който го е срещал.
Комитата ще представи книгата си тази вечер от 19:00 ч. в „Читалище.то“, в рамките на проекта „Поети в кадър“.

Редакторът на сборника Роберт Леви споделя:

Рядко ми се е случвало да редактирам с такава лекота и удоволствие, каквато беше работата върху книгата „Хвърчило на надеждата“. Вярвам, че читателят ще изпита същото удоволствие.

Живеещата в Белгия писателка Силвия Атипова е сред първите читатели на стихосбирката на Комитата и тя споделя следното пред сайта „Аз чета“ за книгата:

„В тези дни, когато фалшът разполага с повече канали да стига до нас, откровенията на Константин Петров може да ни заварят неподготвени. Но това е рядък шанс, който не трябва да пропускаме. Нещо като да се снабдиш с приложение, с което да виждаш, чуваш и чувстваш повече.“

Константин Петров е роден през 1969 г. в Пловдив. Придобива инженерно образование от Техническия университет в София. Живее в София. Основател е на няколко интернет медии и е носител на наградата „Валя Крушкина“ за журналистика.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.