SHARE

По нестандартен начин е решил да покаже своя патриотизъм екипът на сайта най-големия сайт за книги и четене у нас „Аз чета“, който организира започналата през есента на 2017 г. кампания „Писател назаем“. Професионалните читатели инициират Благотворителен книжен базар на 3 март, като набраните средства ще бъдат в подкрепа на кампанията, която среща ученици от горните класове със съвременни български автори в час по литература. „Терминал 3“ е един от медийните партньори на „Писател назаем“

Базарът ще се проведе в Читалище.то на ул. „Лавеле“ №11 в София (зад централата на УниКредит Булбанк), където между 10:00 ч. и 16:00 ч. на националния празник посетителите ще могат да закупят подбрани книги на символични цени от 2, 5 и 10 лева.

Книгите, от които ще можете да избирате, са предоставени като дарение от екипа на „Аз чета“ и наши приятели. Подбрали сме предимно нови издания, които са ни донесли много щастливи моменти и вярваме, че могат да зарадват и вас“, казва Милена Ташева, един от редакторите в сайта и идеен вдъхновител на „Писател назаем“.

Нали не сте забравили за благотворителния ни търг тази събота? Алекс и Мила разказват какво ви готвим!

Публикувахте от Аз чета – AzCheta.com в 28 февруари 2018 г.

Досега в рамките на кампанията са проведени над 30 срещи с ученици от гимназиалния курс с участието на популярни български автори като Мария Донева, Александър Секулов, Илиян Любомиров, Веселина Седларска, Марин Трошанов, Елка Стоянова, Александър Шпатов, Десислава Николова, Александър Чобанов, Христо Раянов и др. Те са напълно безплатни за училищата, а кампанията поема всички разходи по провеждането чрез финансиране от спонсори и дарения. Пълният списък с автори и предстоящи срещи може да бъде открит на официалния сайт на инициативата www.pisatelnazaem.com.

Част от авторите ще бъдат и в Читалище.то на 3 март, за да се срещнат с желаещите да подкрепят „Писател назаем“. Освен с купуване на книги от благотворителния базар това може да се случи и с индивидуални и месечни дарения през PayPal.

“Писател назаем” се реализира с финансовата подкрепа на ПроКредит Банк (България) ЕАД и INDEVR, както и с партньорството на фондация “Детски книги”, Международна награда на херцога на Единбург – България, и Фондация „Глобални библиотеки“ – България. Медийни партньори на инициативата са bTV, Terminal 3, Bulgaria ON AIR, Мама Нинджа и Az-deteto.bg.