SHARE

Днес се вълнуваме кой (или дали КОЙ) купува ЧЕЗ. Десетилетия наред не се вълнуваме достатъчно и не реагираме адекватно, когато изкупуват една по една държавните и общинските институции.

Какво повече ви трябваше от скандала „ЦУМ-гейт“, в който се разкри цялата уродливост на задкулисието? В него имаше прокуратура, политика, медии, бизнес. Имаше задкулисие. Нямаше правов ред.

Какво трябва да се случи, че да се вбесите и да отвоювате отново суверенитета си? Кое ви беше достатъчно в „ЦУМ-гейт“ – реакцията на институциите ли, каквато нямаше; реакциите на политиците, които до един мънкаха и показаха на кого служат?

Ако сега става дума за бизнес за стотици милиони евро, овладяването на институциите от задкулисието руши правовия ред, разделението на властите, деморализира обществото и в крайна сметка лишава обществото ни от възможността да бъде част от прогресивната част на Европа.

Лишава ни от възможността сега да живеем по-добре, а децата ни да имат бъдеще в родината си. Това не се измерва в пари, макар че и така остойностено е милиарди. Да се тревожим на кого ще бъде ЧЕЗ е смешно, след като не ни е страх, че институциите не са на обществото, че законите съдържат все по-малко право и все повече защитават задкулисието.

Загрижили сме се дали ще имаме светлина, след като живеем в душевна, социална и институционална тъмнина. Какво ви става?!

Автор: Методи Лалов
Текстът е препубликуван от фейсбук профила на автора. Заглавието и изображението са на редакцията на „Терминал 3“.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.