SHARE

На бившия съветник по националната сигурност на Доналд Тръмп му е повдигнато обвинение от специалния прокурор Робърт Мълър за лъжепоказания, които е направил пред ФБР през януари.

Интересното е, че на Флин не са му повдигнати обвинения за другите му деяния, за които се смята, че е извършил престъпление. Което е възможно да потвърждава информацията, че той е готов да сътрудничи и е сключил сделка с Робърт Мълър. По същия начин другият обвинен единствено в лъжествидетелстване и признал се виновен Джордж Пападопулос – бивш член на кампанията на Тръмп – си сътрудничи с властите.

Генерал Майкъл Флин беше съветник по националната сигурност на президента Тръмп. Бе уволнен, тъй като стана ясно, че е провел пет телефонни разговора в рамките на 24 часа с руския посланик Кисляк относно американските санкции срещу Кремъл, а впоследствие публично и многократно излъга, че такива разговори не са се случвали.

Майкъл Флин също така присъства на галавечеря, организирана от медийния рупор на режима в Русия Russia Today, на която той седи до Владимир Путин. За тази вечеря на Флин е била платена сумата от 45 000 щ.д. „Дребната“ подробност е, че на бивш военен като Флин е забранено да получава пари  от чужди правителства без разрешение от Департамента по отбрана. А такова позволение бившият генерал не е искал. Това е престъпление, за което последният може да бъде лишен от свобода.

След като напуска армията, Флин и синът му основават лобистка фирма, която наскоро се разбра, че се е съгласила да „изнесе“ укриващия се в САЩ Фетхула Гюлен – обвиняван от Ердоган за неуспешния опит за преврат от 2016 г. Двамата работят заедно и за кампанията на Доналд Тръмп.

Нерегистрираната лобистка дейност на сем. Флин с Турция и Русия се смята, че е използвана от Робърт Мълър да окаже натиск над Флин да започне да си сътрудничи с властите. Особено използвайки факта, че синът му също е замесен в разследваните дела, а при евентуална сделка може да избегне най-строгите последици на закона.

Очаква се Флин днес да се яви пред съда, където да му бъдат прочетени обвиненията.

SHARE