SHARE

Няма вече „Каварна рок фест“. Фестивалът, който за едно десетилетие доведе в България групи като Deep Purple, Europe, Alice Cooper, Scorpions, Hеlloween, Within Temptation и безброй други, ще спре да се провежда, тъй като кметът от БСП Нина Ставрева реши, че той плаши руските туристи.

Когато на 3 май Ставрева обеща “богат и културен календар” и голям туристически данък в размер на 150 хил. лева, никой не очакваше, че тя всъщност е дълбоко загрижена за руските туристи, а в календара планира провеждането на Дни на руската култура.

В интервю през 2015 г. за радио “Тангра” Ставрева заявява, че “рок музиката носи усещането за свобода” и “Изключително важно е да изтъкна, че рок фестивалът в Каварна ще се запази […] Не искам нито един рок фен да бъде обиден, да се чувства нежелан на територията на община Каварна. Затова ми е изключително важно да се обърна към тях”.

Е, тя със сигурност се обърна. Вчера Ставрева обяви за продан старото “Пежо”, в което се возеха звездите, станали част от „Каварна рок фест“. То е в гараж от идването на новия кмет на власт. 10-годишният автомобил се продава на търг на стойност 30 000 лв.

„Рок фестивалът наистина е емблематичен за Каварна, но за три дни той не обезпечава хората, които очакват трудова заетост. Рок фестивалът не гарантира пълен туристически сезон“, коментира Ставрева пред в. „Труд“ по-рано тази седмица, когато всъщност и стана ясно, че тази година такъв няма да има.

Понякога в българската действителност думите не стигат. Но тогава идват фактите. А фактите сочат, че политическите интереси се променят драстично в рамките на едва година.

Нина Ставрева се грижи за активно за интересите на обществото. Проблемът е, че в това общество не са включени жителите на поверения ѝ град. И така, това лято в „рок столицата“ вместо класически рок ще има… тишина.

Заглавна снимка: „Каварна рок фест“ 2011 г., Уикипедия 

SHARE
Завършва френска гимназия "Антоан дьо Сент Екзюпери" в Пловдив, след което заминава за САЩ, където живее и работи в продължение на две години. В момента следва хуманитарни науки в Париж, Франция, където е и част от екипа на американската библиотека. (Не обича да пише дълги автобиографии, затова се надява тези три реда да стигнат. )