SHARE

Встъпителната реч на Доналд Тръмп предизвика много реакции. В нея се чу и репликата, че Америка отсега нататък ще е първа – America First.

И оттам започнаха подигравките. Нидерландски комици решиха да направят образователно клипче, в което на простичък английски (така че Тръмп да разбере) хулят съседни държави и  представят най-великото от страната си (за която Тръмп навярно нищо не знае ), а накрая молят: “Разбираме, че Америка е първа, но молим нека Нидерландия бъде втора”.

 

Видеото стана вирусно и скоро много други държави започнаха да копират модела. Това направи и България, като от “Господари на ефира” създадоха клипче, което да представи страната ни на американския президент.

Е, в нашия случай не молим България да е втора, защото знаем добре – Русия е втора, но се надяваме България да е сред първите десет държави, след като “Америка е първа”, а Русия втора в сърцето на американския президент.

От Швейцария пък наблягат на това, че имат “всичките най-добри жени. Всичките са 10-ки…”.

В Германия пък хвалят Октоберфест на Доналд като “най-доброто бирено място, което Господ някога е създавал”, разбира се, иронизирайки негови реплики по време на кампанията.

От Дания споменават “модерните супер мелници, които произвеждат добра, чиста, възобновяема енергия”, но “разбира се, може да ги превърнем в петролени мелници, ако искате”, уточняват датчаните.

От Белгия напомнят, че Тръмп е нарекъл Брюксел “адска дупка” и потвърждават, че това е истина, “но останалата част на Белгия е велика. Наистина велика. Повярвайте ни. Освен френскоговорящата част, разбира се, защото ги мразим. Те са като мексиканците на Белгия”.

Португалците пък напомнят на Тръмп, че техният първи крал „е изритал арабите от това, което е станало тяхна земя. Да, тотално ги изрита. Арабите. Знаем какво си мислите: нашият първи крал би бил един страхотен секретар по отбраната. Той е мъртъв вече. Тъжно!“.

Останалите образователни за Доналд Тръмп клипчета, към които ще се присъедини и българското, може да видите на сайта Who Wants to be Second.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.