Държавата-бухалка срещу неудобните за нея медии рунд пореден

SHARE

От Телевизия Евроком

В последното издание на „Честно казано с Люба Кулезич“ водещата запозна зрителите със странно писмо, получено преди седмици в редакцията на телевизия „Евроком“. На пръв поглед обикновеният плик, надписан и подпечатан на няколко места, не предизвиква внимание, имайки предвид, че адресантът е ясен: ДАНС. Агенцията, която вече над 10 месеца се е заела с проверка, инициирана от Николай Бареков. В писмото се посочва, че собствениците на медията трябва да предоставят списък на рекламните си договори, на всичките си контрагенти по тях, както и на онези по договорите за предизборна реклама за местните избори през 2019-а година, приходите по тях и начините на плащане. В интерес на истината, тази информация е публична и би могла да бъде получена след проверка в официалните канали. Въпреки това искането е изпратено и изисква изпълнение в конкретен срок. Дотук изненади няма.

Интересното следва. Към въпросния бял лист, обаче, има още един лист. Всъщност – брошура от супермаркет, скъсана наполовина и добавена към писмото.

На 7 октомври „Малката проповед“ Кулезич показва въпросната „пратка“. И логично задава въпросите, които всеки би си задал (имайки предвид кой я изпраща, надали актът е случаен, или?).

Да не би някой служител на ДАНС с останки от гражданска съвест и с филмово подсъзнание да се опитва да предупреди собствениците на „Евроком“, които в минали години са били притискани от мафиоти с държавна протекция. „Канят се да ви съблекат по бели гащи“, например. „Канят се да ви сготвят официално, пазете се!“ Или посланието е, че писмото не бива да бъде вземано на сериозно? Или пък става дума за чиновническа немарливост, за някаква простотия, окопали се дори в агенция с тъй важно предназначение? Опитахме се да получим отговори на своите въпроси в официално писмо до зам.-директора на службата г-н Недялков. Но отговорът е мълчание вече десет дни.

Вижте целия коментар на водещата на „Честно казано с Люба Кулезич“ тук.

Заглавието е на ТерминалНО

SHARE