SHARE

Помните ли Любчо, дето „подпали“ тютюневите складове в Пловдив. След близо година и половина сме на път да финализираме делото му.

На 7 ноември той ще се изправи пред Окръжен съд – Пловдив, който ще разгледа жалбата ни, в която искаме да бъде оправдан изцяло, след като на първа инстанция бе признат за виновен и осъден на четири години затвор.

Мъча се да го успокоя ако не с друго, с това, че след 22 години адвокатска практика по наказателни дела и участие в едни от най-шумните процеси под тепетата той е моят най ВИП клиент.

Досега не съм имал друг, който първоначално да е уважен от главния прокурор и главния секретар на МВР с нарочна пресконференция, след това случаят да бъде поет от екип от трима следователи начело с началника на Окръжния следствен отдел, на първа инстанция делото да се гледа от председателя на Районен съд – Пловдив, а обвинението да се защитава от двама прокурори от Окръжна прокуратура, единият от които заместник окръжен, а другият командирован от Специализираната прокуратура, сега вече и черешката на тортата е, че в Окръжен съд ще застанем пред така наречения „царски“ съдебен състав – председателят на Окръжен съд, заместникът му и още един член съдия.

Когато изразя учудване от този шефски „случаен“ избор, получавам отговор, че и защитникът му бил председателят на Адвокатската колегия в Пловдив, но само при мен този избор е осъзнат и е въпрос на гражданска позиция. За съжаление все повече имам усещането, че ще се проваля в нея.

Автор: Стефан Левашки
Текстът е препубликуван от фейсбук профила на автора. Заглавието е на редакцията на „Терминал 3“.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.