SHARE

„С лице на елитен френски актьор от 60-те години на миналия век, генералът от руското разузнаване Леонид Решетников не предизвиква никакво притеснение у събеседника си.“

„Труд“ представя интервю с генерал-лейтенант Леонид Решетников.

През 2016 г. генерал Леонид Решетников и оглавяваният от него по това време Институт за стратегически изследвания към руския президент изготвиха стратегия какъв е идеалният профил за кандидат-президент на БСП. Този план беше връчен лично от Решетников на лидера на БСП Корнелия Нинова, както разкри „Терминал 3“ на 2 декември 2016 г.

Впоследствие Нинова се среща с генерала, за да обсъдят кандидатурата на Румен Радев, след което Решетников и неговият Институт за стратегически изследвания изготвят план за победа на българските избори, както разказа Wall Street Journal на 23 март 2017 г.

Генерал Решетников също така миналата година заедно с Института за стратегически изследваният е изготвил и план за намеса в американските избори, разкрит от Ройтерс на 20 април 2017 г.

В началото на януари 2017 г. гененерал Решетников се пенсионира и напуска Института за стратегически изследвания, след като американските служби публикуват доклад, в който установяват, че “Путин и руското правителство са искали да помогнат на шансовете за победа на избрания президент Доналд Тръмп”.

Повече за ролята на ген. Решетников в българските президентски избори може да научите тук, а за ролята му в американските избори тук.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.