SHARE

Точно 2 месеца след смъртта на близкия си приятел Крис Корнел още един рок идол на цяло поколение сложи край на живота си – Честър Бенингтън от алтърнатив рок бандата Linkin Park. Вокалът бе открит в дома си в Лос Анджелис в четвъртък, буквално часове след излизането на новото видео на групата към песента Talking To Myself.

Останалите членове на бандата все още не са излезли с официално изявление. Вторият вокалист Майк Шинода се обърна към своите фенове с краткото „Шокиран съм и сърцето ми е разбито, но е истина“.

През годините Честър Бенингтън подкрепя различни каузи, свързани с борбата с депресията, алкохолизма и наркотичните зависимости заради своите лични проблеми с тях. Една от най-популярните ранни песни на Linkin Park – Crawlin’, също е посветена на това. Последната му публикация в Twitter пък е ретуит на материал за нарастващата опасност за планетата от ползването на пластмасови продукти.

Най-скорошното участие на Linkin Park на живо бе концертът им на Barclaycard Arena в Бирмингам, последна европейска спирка от световното турне за представянето на албума One More Light. В последното изпълнение от концерта – Bleed It Out – ясно се вижда защо публиката обожаваше Честър Бенингтън.

Вижте как музиканти и артисти от цял свят приемат смъртта на Бенингтън:

Басистът на Linkin Park Дейв Фаръл: „С разбито сърце.“

Вдовицата на Крис Корнел – Вики: „Точно когато си мислех, че сърцето ми не може да бъде по-разбито… Обичам те, Ти.“

Барабанистът на Metallica Ларс Улрих: „Благороден, мил и смирен. Рядка комбинация в света на рокендрола. Дълбоко натъжен съм…“

Рок бандата Nickelback с цитат от песента на Честър The Messenger и послание към своите фенове да не се поддават на депресията: „Когато животът ни ослепи, любовта ще ни смири“. Мир на праха Ви, сър!
На депресията не й пука за възраст, раса пол или социален статус. Тя не дискриминира. Нека тези, за които сте важни, знаят, че и вие също сте винаги насреща“.

"When life leaves us blind, love keeps us kind." – Chester Bennington. Rest easy sir.Depression doesn't care about…

Публикувахте от Nickelback в 20 юли 2017 г.

Телевизионният водещ Джим Кимъл: „Честър беше един от най-милите хора, които са гостували в шоуто ми. Сърцето ми се къса за неговото семейство и приятели. Ще ни липсва ужасно.“

Ако разпознавате симптоми на депресия у себе си или свои близки, не се колебайте да се обърнете за помощ към Националния център по обществено здраве и анализи на тел. 02/8056 444.